20. kolo
12.01.2008 17:10 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - AS Saint-Etienne 2:0

Valenciennes začalo druhou část sezony ve stejném stylu jako se prezentovalo v části první a celkem v pohodě si doma poradilo se Saint-Etienne. Vítězství 2:0 zařídili svými brankami Geoffrey Doumeng a Grégory Pujol.

Domáci vlétli na hostující tým hned od začátku a z první vážnější situace se fanoušci Valenciennes radovali z vedoucí branky. Běžela devátá minuta, když se po skvělé práci Savidana s Pujolem dostal k míči Doumeng a ten chytrým lobem nedal brankáři hostí Janotovi sebemenší šanci - 1:0. Hosté se málem dočkali o čtvrt hodiny později. Jenže domácí brankář Nicolas Penneteau vytáhl proti střele Fredyho Guarina povedený zákrok a poslal míč mimo svou svatyni. Po půlhodině hry se do další velké šance dostali tentokrát domácí. Skvěle hrající Savidan se znovu předvedl skvělým pasem, kterým našel volného Joseho Saeze, jenže tento forvard domácích na Janota nevyzrál. Do konce první půle už nic pořádného k vidění na Stade Nungesser nebylo a do kabin šli tedy spokojenější domácí.

Druhá půle odstartovala podobně jako ta první, jenže tentokráte byl úspěšnější brankář Saint-Etienne. To když zlikvidoval pěkný pokus Rudyho Matera. Na pěkný zásah Janota odpověděl domácí brankář ještě povedenějším. David Gigliotti skvěle přihrál volnému Bafetimbi Gomisovi a ten poslal směrem k domácí bráně parádní střelu mířící do šibenice. Už už to vypadalo na vyrovnání, jenže Penneteau vytáhl neuvěřitelný zákrok a doslova konečky prstů posunul tento zakroucený míč mimo branku. O pár chvil později na druhé straně našel Djamel Belmadi povedeným centrem Pujola a ten jen o milimetry hlavou branku netrefil. Jenže tento sedmadvacetiletý záložník Valenciennes se zasloužené trefy přece jen dočkal. Minutu před koncem zápasu si totiž naběhl do šestnáctky na povedený míč od Belmadiho a bez problémů ho usměrnil za Janotova záda.

Díky vítězství se domácí posunuli už na čtvrté místo tabulky Ligue 1 a Saint Etienne kvůli horšímu skore ztratilo desátou pozici a patří mu příčka jedenáctá.

Autor: Michäel März / soccernet.com, lfp.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele