32. kolo
05.04.2008 17:10 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 0:2

Bordeaux dál kráčí za druhým místem v lize, vyhrálo 2:0 na hřišti pohárového aspiranta Rennes a třetímu Nancy, které má zápas k dobru, uteklo na devět bodů. Navíc na vedoucí Lyon, jehož čeká těžký zápas v Marseille, ztrácí šest bodů.

Girondins prohráli čtyři z posledních pěti zápasů venku, v Rennes ale začali na výbornou a brzy se ujali vedení. V 18. minutě Wendelův roh našel Alou Diarru a ten z voleje překonal Luziho. Smůla domácích pokračovala. Sedm minut po obdrženém gólu se totiž zranil někdejší obránce Liverpoolu Djimi Traore, kterého musel nahradit Bira Dembele. Zápas pokračoval v pomalejším tempu. Nutno dodat, že aktivnějším celkem bylo Rennes. V 27. minutě pálil ze čtyřiatřicetimetrové vzdálenosti domácí Sylvain Marveaux a o dvě minuty po něm David Bellion z Bordeaux. Ani jeden z pokusů však brankou neskončil. Hodně nebezpečná byla pro gólmana hostí střela Jimmyho Brianda z 35. minuty. Hostujícího brankáře prověřila ještě v nastaveném čase dvojice Marveaux, Lemoine. Se sklopenými hlavami odcházeli do šaten domácí, pro něž vývoj utkání mohl vypadat úplně jinak.

Do druhé půle vstoupili dravěji fotbalisté Bordeauxu, pár okamžiků po návratu na trávník zahrozil střelec první branky Alou Diarra, jemuž po rohovém kopu přihrával znovu Wendel. V 55. minutě došlo ke střídání na straně hostí, Sylvain Wiltord dorazil na zelený pažit místo zraněného Cheyroua. O dvě minuty později se o střelecký zápis opět pokoušel Sylvain Marveaux, tentokráte z přímého kopu. V dalších okamžicích se o branku pokoušeli také domácí Pagis a na druhé straně Bellion. V 83. minutě však přišla na Rennes velká rána v podobě druhého obdrženého gólu. O něj se postaral Wendel, po jehož dalším přesném centru uklidil hlavou míč do sítě Fernando Menegazzo. Druhá branka domácí zlomila a hráči se už nedokázali vzchopit. Výsledek je pro Rennes vzhledem k podanému výkonu krutý, ve fotbale se však hraje na góly a na ty vyhráli hosté.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele