20. kolo
12.01.2008 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - Olympique Nice 0:1

Lépe postavené Nice přijelo do Štrasburku jako mírný favorit a svou roli potvrdil. Hubené vítězství 1:0 mu zařídil Honorato Campos Ederson.

Vítěznou misi se hosté pokoušeli rozhodnout co nejdříve a po dvou minutách zatlačili a vytvořili si první gólovku. To se po centru Lilliana Laslandese dostal k míči osamocený Ederson, jenže jeho volej směřující na horní roh branky skvěle domácí brankář zlivkidoval. O pár chvil později se znovu tato dvojice předvedla. Tentokrát střílel Ederson z větší vzdálenosti a jeho dalekonosný pokus Cassard znovu kryl. Za deset minut se tyto dva střetli v dalším přímém souboji a znovu z něho vyšel lépe brankář Racingu. Ani Ederson ani nikdo jiný se už k výraznější šanci nedostal a první poločas skončil za bezbrankového stavu.

Druhá půla však začala pro hosty perfektně. Ederson se počtvrté dostal k Cassardovi a konečně se dočkal odměny. Nejprve se na kraji šestnáctky zbavil dvou beků Racingu Strasbourg a v souboji tváří v tvář nedal domácímu gólmanovi žádnou šanci - 0:1. Až čtvrthodinku před koncem se domácí probudili a vypracovali si větší příležitost. Rodrigo přehlavičkoval brankáře Olympiku a až na čáře odvracel Cyril Rool. Hosté se pak spíše soustředili na obranu a nepustili domácí k žádným náznakům srovnání skore.

Nice zvítězilo ve Štrasburku po dlouhých osmadvaceti letech a díky tříbodovému přídělu se v součastnosti nachází na příčkách zaručujících evropské poháry. Zato domácí se dále propadají do hlubin horší poloviny Ligue 1.

Autor: Michäel März / soccernet.com, lfp.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele