14. kolo
11.11.2007 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 3:0

Dvě branky Davida Belliona a pozdní gól Gabriela Obertana znamená nedělní vítězství Girondins Bordeaux v poměru 3:0 nad sokem z Rennes. Velice důležitý zápas dvou týmů z první pětky tabulky Ligue 1 tak lépe zvládli Girondins.

Bordeaux se nyní nachází s pětadvaceti body již na třetím místě. To Rennes je o bod za svým nedělním soupeřem. Oba týmy mají na svém kontě stejný počet čtrnácti odehraných zápasů. Bellion se svými dvěma zásahy posunul na druhé místo v tabulce střelců, pouze o jednu branku za lídrem Karimem Benzemou z Lyonu. Vítězství je pro Bordeaux hodně důležité. V minulém kole totiž prohrálo s Nancy, dalším týmem z první pětky. Rennes se dál nedaří. Sice se stále drží vysoko, ale prohrálo minulé dva zápasy a v poslední době získalo v Ligue 1 pouhých šest bodů z patnácti možných.

Více aktivním týmem v úvodu zápasu byli hosté z Rennes. První branka však padla paradoxně na druhé straně hřiště. Petter Hansson zastavil přihrávku Belliona na Fernanda Cavenaghiho ve vápně rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil střelec Bellion, poslal brankáře Patrice Luziho na špatnou stranu a bez problému skóroval. Poté si ještě Rennes vytvořilo pár šancí, ale z žádného mráčku nezapršelo.

Po přestávce naopak Bordeaux zvýšilo svůj náskok. Alejandro Alonso našel partnera ze zálohy Girondins Fernanda, ten poslal míč na Belliona, který svým druhým gólem zařídil vedení domácích 2:0. V šestašedesáté minutě málem přišla dramatizace. Sylvain Marveaux si pohrál s Jurettim, zamířil do vápna a přes těsné bránění Souleymaneho Diawary dokázal vystřelit, ale jeho pokus nakonec minul prostor mezi třemi tyčemi. Domácí nakonec dokonali zkázu Rennes v minutě dvaaosmdesáté. Bellion nebezpečně vystřelil, Luzi jeho pokus vyrazil jen ke střídajícímu Obertanovi, ktarý hlavou uzavřel skóre.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele