33. kolo
13.04.2008 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Caen 2:1

Bordeaux doma porazilo 2:1 Caen a zdramatizovalo tak boj o titul. Těsnou výhru pro Girondins zařídil dvěma brankami Cavenaghi, za hosty v závěru už jen snížil Sorbon.

Caen bylo v první půli domácím vyrovnaným soupeřem, bylo to však Bordeaux a především Cavenaghi, kdo mohl otevřít gólový účet zápasu. Argentinský útočník ohrozil hostujícího Vincenta Planteho v úvodní desetiminutovce hned dvakrát, poprvé však jeho střela na přední tyč byla příliš slabá, podruhé po centru od Chamakha jeho příležisot zneškodnil právě Plante. I třetí velkou šanci v první půli měl Cavenaghi, i tentokrát jeho střelu po pasu Henriqueho vyrazil elegantně vyrazil Plante. Za hosty měli jen náznaky šancí Gouffran a Proment, Ramého v domácí svatyni ale příliš nevylekali.

Po přestávce se již hnulo se skóre a byl u toho kdo jiný než Cavenaghi. V 52. minutě zahrával Wendel přímý kop, který se dostal až ke Cavenaghimu a ten ho tečoval přesně k tyči Planteho branky. Po hodině střílel Fernando, jeho rána levačkou ale skončila na brankové konstrukci. Druhá branka domácích přišla v 77. minutě. Seube se provinil proti pravidlům v pokutovém území a z nařízené penalty se nemýlil opět Cavenaghi. Hosté ještě stačili snížit, v 88. minutě se zblízka prosadil ranou z voleje Sorbon a zadělal tak na drama do posledních vteřin.

Les Girondins si však vítězství již nenechali vzít a pět kol před koncem ztrácejí na vedoucí Lyon už jen čtyři body. Stade Caen se propadlo o jedno místo na dvanáctou příčku, na sestupové vody ale stále má náskok luxusních osmi bodů.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Girondins poberou 3 body. Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele