32. kolo
05.04.2008 20:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Etienne - Le Mans UC 72 4:1

Saint Etienne se díky vysoké výhře nad Le Mans posunulo na devátou pozici v tabulce Ligue 1. U všech gólů domácích byl Geoffrey Dernis. Na dvě branky přihrál a dvě dal sám. Diváci na Stade Geoffroy Guichard viděli výprask 4:1.

Saint Etienne tímto vítězstvím vykřesalo naději na postup do evropských pohárů. Na páté místo nyní ztrácí pouhý jeden bod. Naopak Le Mans se v poslední době hodně trápí, zápasem s Les Verts zaznamenalo šesté utkání v řadě bez výhry.

Nepříjemnosti pro Le Mans začaly ještě před začátkem utkání. Na poslední chvíli se rozhodlo, že nenastoupí Marko Basa. Na jeho místě musel zaskočit Brazilec Geder. Prvními, kteří vyzkoušeli nově složenou obranu hostů, byli Pascal Feindouno a po něm Bafetimbi Gomis. Po půlhodině hry ovšem přišla pro domácí studená sprcha. Bývalý hráč Liverpoolu Anthony Le Tallec reagoval ze všech nejrychleji a dorazil střelu Stéphana Sessegnona. Ovšem vedení hostů netrvalo dlouho. Domácí Saint Etienne se rychle oklepalo a za deset minut bylo vyrovnáno. Gomis nahrál Dernisovi a ten prostřelil Peleho.

Důležitým gólem do šatny se domácí zvedli a ve druhém poločase již jasně dominovali. Nejdříve si Gomis s Dernisem vyměnili pozice a Gomis vstřelil branku, která se nakonec ukázala být vítězná. V 64. minutě poté přidal svoji druhou branku Dernis a o vítězi nebylo pochyb. Skóre nakonec do konečné podoby upravil těsně před koncem Feindouno a Saint Etienne tedy porazilo Le Mans v poměru 4:1.

Autor: Ondřej Štícha / frenchleague.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele