Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 2, 6. kolo
18.11.2020 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manor Solomon (© AFP)

Skotsko padlo také v Izraeli a přišlo o postup do Ligy A

Po celý letošní rok zůstávalo Skotsko neporaženo na všech frontách, od října roku minulého dokonce v devíti případech za sebou. Zvládlo nedávno i baráž o postup na EURO 2020, jenže následující listopadový program Ligy národů pro něj dopadl přímo katastrofálně. Po porážce na půdě Slovenska přišla také na řadu ta v Izraeli. Ten se tak mimo jiné v Lize B zachránil.

Podobně jako před pár dny v Trnavě se mužstvo vedené koučem Stevem Clarkem ani jednou neprosadilo v koncovce. Ne že by v ofenzívě úplně tápalo, ve finální fázi mu ovšem jednoduše něco chybělo ke kýženému úspěchu. A protože domácí těsně před přestávkou naopak skórovali, nasměrovali se k poklidné záchraně, a to na úkor sestupujících Slováků.

K jistotě zisku první pozice potřebovali Skotové zvítězit, za určitých okolností by si dokonce mohli dovolit i prohrát, to by však nesměla Česká republika v souběžně hraném klání skolit Slovensko. A právě Češi, věříc, že jim Izrael výsledkově pomůže, nakonec urvali na rozdíl od ostrovního výběru tři body. Ten se přitom po jediné brance Manora Solomona nevzchopil.

Oba mančafty v ofenzívě prakticky celou první třetinu zápasu dost tápaly, do nějaké větší šance se propracoval vlastně až McGinn ve 34. minutě, jehož prudkou hlavičku musel vyrážet do bezpečí domácí gólman Marciano. Izrael naopak na druhé straně o deset minut gólově udeřil, to když Solomon vlétl do šestnáctky, účelně zakličkoval a zamířil ke vzdálenější tyčce.

Zkraje druhého dějství svěřenci trenéra Willibalda Ruttensteinera, pro něhož bylo tohle střetnutí možná vůbec posledním na domácí lavičce, mohli svůj náskok navýšit, Zahaviho střela, tečovaná bránícím McTominaym, však skončila vedle branky. V 56. minutě se pokoušel srovnat stav O'Donnell, nicméně Marciano se nenechal mezi třemi tyčemi zviklat.

Následně se hosté dožadovali nařízení penalty, obránci Menachemovi spadl míč ve vápně na ruku, sudí Raczkowski se ale neodhodlal k ukázaní na pokutovou značku. V 79. minutě zahodil velkou možnost Golasa, jehož vychytal Marshall, hájící svými rukavicemi skotskou bránu, a v nastavení se netrefil ani Griffiths, jehož pokus z přímého kopu polapil Marciano.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Elmas

*3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele