23. kolo
04.02.2024 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gonçalo Guedes (© AFP)

Villarreal si po úchvatné přestřelce z Barcelony připsal první domácí bezgólovou remízu

Villarreal nenavázal na skvělý triumf nad Barcelonou, když ve 23. kole LaLigy pouze remizoval doma s Cádizem 0:0. Hosté tak nevyhráli již 19. ligový duel v řadě a stále se topí v sestupovém pásmu. Těšit je může alespoň zlepšená obrana, která dvakrát po sobě neinkasovala. Celek z provincie Castellón naopak potvrdil nekonzistentnost svých výkonů a po první domácí bezgólové remíze v letošním ročníku mu stále patří až 14. místo v tabulce.

Mizerná sezona v podání Villarrealu se projevovala třeba v jeho defenzivě, která byla druhou nejhorší v soutěži. To se ukázalo i naposledy na stadionu Barcelony, kde třikrát inkasoval. V Katalánsku se však zároveň probudil jeho spící útok a favorita pěti brankami přestřílel. To se rovnalo třetině všech gólů Cádizu, jenž v pěti předchozích kláních skóroval jen jednou, a to navíc z penalty.

První ohrožení branky přišlo už v páté minutě, kdy po dalekonosném přímém kopu hlavičkoval domácí Santi Comesaňa, jeho pokus ale zamířil do rukavic gólmana. Villarreal v úvodní čtvrthodině svého soupeře prakticky uzamknul na jeho polovině, avšak více slibných šancí si nevytvořil.

Na druhé straně hřiště chytající Filip Jörgensen byl poprvé v permanenci ve 21. minutě, kdy hlavičkoval hostující Chris Ramos, nakonec ale zamířil těsně nad branku. Ještě vyloženější šanci měl 27letý útočník krátce po půlhodině hry, když dostal přihrávku za obranu, střela slabší nohou mu však vůbec nevyšla, a první poločas tak přesný zásah nepřinesl.

Druhý poločas byl na gólové příležitosti ještě chudší než úvodní dějství. Vůbec první střelu po změně stran si připsal po hodině utkání Goncalo Guedes, avšak pálil nepřesně. Krátce nato se uvnitř vápna tlačil k zakončení Gerard Moreno, nakonec ho ale obral o balon bránící hráč. V 74. minutě si narazil míč na hraně pokutového území Álex Baena, jeho střela ovšem opět nemířila mezi tři tyče. Závěrečnou šanci si připsal z přímého kopu Lucas Pires, na jehož ránu si počkal Jörgensen.

Villarreal se tak opět nedočkal dvou po sobě jdoucích ligových výher a získal jen bod. V příštím kole se představí 10. února na půdě Alavésu, Cádiz o den dříve přivítá Betis.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele