2. kolo
18.08.2023 21:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Valencia prožila dlouho nepoznané. Perfektní vstup do nového ročníku LaLigy stvrdila penalta

Valencia porazila ve druhém kole LaLigy na ikonické Mestalle Las Palmas 1:0. Dlouho bezradné útočníky domácího favorita musel vysvobodit až videorozhodčí, který odhalil hru rukou bránícího hráče ve vápně žlutomodrých. K penaltě se v 74. minutě sebevědomě postavil Pepelu, jenž nastoupil teprve do druhého soutěžního utkání po přestupu z Levante, a střelou doprostřed zařídil Netopýrům vítězství. Jednalo se pro ně o druhý tříbodový zisk v řadě, přičemž takto povedený start nejvyšší španělské soutěže prožili naposledy v sezoně 2011/2012.

Valencia vstoupila do nového ročníku skvěle, když vyhrála na půdě Sevilly 2:1. I Las Palmas se ovšem uvedlo mezi španělskou smetánkou sympaticky, jelikož na vlastním hřišti uhrálo cenný bod s Mallorkou. Jeho jediný gól vstřelil z pokutového kopu Jonathan Viera. Právě španělský záložník měl dobré vzpomínky na poslední vzájemný duel s Bianconegros z roku 2018, kdy jednou trefou přispěl žlutomodrým k výhře. O podobné překvapení se chtěl nováček ligy postarat i tentokrát.

Utkání na stadionu Mestalla začalo velice opatrně. První nebezpečné zakončení přišlo po čtvrthodině z kopačky Diega Lópeze, jeho střele ale vystavila stopku levá noha Álvara Vallese. Nováček soutěže byl v první půli Netopýrům více než vyrovnaným soupeřem v mezihře, avšak útočné akce neřešil správně a žádnou šanci si před odchodem do kabin nevytvořil. Naopak Bianconegros tři minuty před přestávkou zahrozili zásluhou Thierryho Correiy, jenže opět precizně zasáhl Valles.

Vstup do druhého poločasu se vydařil lépe fotbalistům z Kanárských ostrovů, když se po špatném výkopu Giorgiho Mamardashviliho dostal k zakončení Viera. Skákavý balon ovšem poslala opora hostů vysoko nad bránu. Na druhé straně se zase připomněl López, kterého však opět skvěle vychytal Valles.

Nejdůležitější moment utkání přišel v 74. minutě, kdy míč lehce zavadil o ruku Javiho Muňoze a hlavní sudí s pomocí technologie VAR nařídil pokutový kop. Balon si na penaltový puntík připravil záložník Pepelu a ranou doprostřed nedal Vallesovi šanci. Závěr už si Los Che zkušeně pohlídali a alespoň dočasně poskočili do čela soutěže.

Valencia tak ani ve druhém kole nezaváhala a získala další tři body. Na sérii výher se pokusí navázat 27. srpna, kdy se střetne s Osasunou. Las Palmas změří o dva dny dříve síly s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele