10. kolo
23.10.2023 21:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Netopýři z Valencie vylétli ze stínů bídných výsledků. Cádizu zkomplikovalo situaci vyloučení

Fotbalisté Valencie v 10. kole LaLigy využili vlastního prostředí, ve kterém porazili Cádiz 2:0. Domácí odstartovali utkání tím nejlepším možným způsobem, když se již ve čtvrté minutě prosadil kapitán José Gayá, jenž si připsal svou první trefu v sezoně. Další klíčový moment zápasu přišel o 18 minut později, kdy se nechal kvůli nevybíravému faulu vyloučit Roberto Navarro. Netopýři přesilovku využili ke vstřelení pojišťovacího gólu a po sérii čtyř utkání v řadě bez vítězství si připsali tři body.

Po reprezentační přestávce zbývaly ve Španělsku poslední dva celky, které čekaly na svůj zápas v rámci ligového kola. A nebyla to jediná věc, která je spojovala. Hráči Valencie i Cádizu jistě doufali, že pauza jim pomohla vyčistit hlavu a nastartovat se k lepším výkonům. Domácí nezvítězili v minulých čtyřech zápasech, přičemž dva rovnou prohráli, a Cádiz na tom byl ještě o fous hůř. Ten nezvládl pět po sobě jdoucích duelů, z nichž nebral ani bod hned ve třech případech.

Netopýři vstoupili do zápasu rychlým gólem z kopačky Gayi, který ve čtvrté minutě využil přesnou přihrávku Selima Amallaha a s klidem přeloboval bezmocného brankáře Conana Ledesmu. Situaci navíc svým spoluhráčům zásadně zkomplikoval Navarro, který za nesportovní šlapák dostal ve 22. minutě červenou kartu, a šel tak předčasně do sprch. Dlouhé oslabení během chvíle potrestal Hugo Duro, ke kterému se odrazil sražený míč a před ním byla už jen prázdná brána. Valencia s pohodlným náskokem převzala nad zápasem plnou kontrolu. Brankový rozdíl mohl před pauzou navýšit Gabriel Paulista, svou hlavičku ale nevtěsnal mezi tři tyče.

Valencia pokračovala v dominanci i ve druhém poločase. Její hra však začala kvůli pohodlnému náskoku působit až ležérně, čehož hosté chtěli využít. V 62. minutě se po rychlém výpadu z pravé strany dostali Piráti až k domácímu vápnu, kam nebezpečně centroval Fali. Všemu udělal přítrž až dobře postavený Cristhian Mosquera. Netopýři však postupně zatlačili Cádiz na svou polovinu a pohlídali si zbytek zápasu. V 78. minutě dokonce přidal třetí gól Roman Jaremčuk, brance ale předcházel ofsajd. V 89. minutě byl Cádiz blízko snížení, Giorgi Mamardashvili však předvedl své skvělé reflexy.

Valencia tak po reprezentační pauze vykročila správnou nohou a po více než měsíci se dočkala vítězství. V příštím zápase nastoupí 29. října na hřišti Bilbaa, Cádiz má o den dříve doma Sevillu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele