22. kolo
27.01.2024 16:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Aurélien Tchouaméni (© AFP)

Las Palmas opět nedotáhlo k bodům skvěle rozehraný duel s gigantem

Fotbalisté Las Palmas podlehli ve 22. kole LaLigy na domácí půdě Realu Madrid 1:2. Tým z Kanárských ostrovů poslal v 53. minutě do vedení přesným zakončením na bližší tyč Javi Muňoz. Pro středopolaře Pío Pío se jednalo o speciální moment, neboť svou kariéru začal právě v mládežnických týmech celku z hlavního města. Jeho trefa ale nakonec body neznamenala, jelikož favorit díky zásahům Viníciuse Júniora a střídajícího Auréliena Tchouaméniho skóre otočil. Žlutomodří tak prožili stejný průběh zápasu, který měl i jejich domácí duel s Barcelonou.

Ačkoliv byla největším překvapením soutěže Girona, bez výraznější pozornosti se dařilo i jinému podceňovanému celku. Tím bylo Las Palmas, které dvakrát za sebou vyhrálo bez inkasované branky a v tabulce dotíralo na pohárové příčky. Lepší defenzivu než klub z ostrova Gran Canaría měl jen Real Madrid, jehož předchozí nepřesvědčivé vítězství nad poslední Almeríí se neobešlo bez kontroverzních rozhodnutí sudího.

V první vyložené šanci se ocitl již po pěti minutách hry hostující Rodrygo, který si naběhl do pokutového území a dostal přihrávku přesně do nohy. Následnou střelu dobře namířil k levé tyči, brankář Álvaro Valles však tento úmysl přečetl a míč za svá záda nepustil. Na další velkou příležitost si diváci na Estadio Gran Canaria museli počkat až do 34. minuty, kdy se po krátkém přiťuknutí ocitl v dobré střelecké pozici Sergi Cardona. Povedený projektil španělského beka ale ke smůle domácích skončil pouze na břevně. Na druhé straně se šikovným lobem prezentoval Vinícius Júnior, jenž donutil Vallese k těžkému zákroku.

Hned zkraje druhého poločasu musel vytasit parádní zákrok Andrij Lunin, který zlikvidoval nebezpečnou přízemní střelu Munira El Haddadiho. Ten se k zakončení propracoval po pěkné individuální akci na pravé straně. V 53. minutě se lépe vedlo Muňozovi. Španělský záložník usměrnil za Luninova záda střílenou přihrávku, kterou mu po rychlé akci předložil Sandro Ramírez. O chvíli později dostal balon za brankovou čáru Daniel Carvajal, gól však rozhodčí odvolal kvůli ofsajdu. Přesto vedení nováčka soutěže netrvalo dlouho. V 65. minutě vyzval Eduardo Camavinga krásným obloučkem do vápna ke skórování Viníciuse Júniora a druhý jmenovaný šanci proměnil přesnou ranou z voleje na zadní tyč. Otočku ve skóre zařídil Tchouaméni, jenž se prosadil přesnou hlavičkou po centru z rohového kopu.

Las Palmas tak navzdory své formě na giganta španělského fotbalu nestačilo. V příštím kole pojede 3. února bojovat o body do Granady, Real Madrid se o dva dny dříve představí na půdě Getafe.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele