6. kolo
24.09.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nedisciplinovaný Marmol zpomalil nápor Las Palmas, Granada v závěru přece jen padla

Fotbalisté Las Palmas vyhráli v šestém kole LaLigy na vlastním hřišti nad Granadou 1:0. Duel dvou týmů ze spodních pater tabulky přinesl domácím řadu nepříjemných momentů. V prvním poločase byl totiž kvůli ofsajdovému postavení odvolán gól Muniru El Haddadimu, v tom druhém byl zase po druhé žluté kartě vyloučen Miky Marmol. Tým z Kanárských ostrovů však nepřízeň osudu nepoložila a utkání gólem Kiriana z druhé minuty nastavení nakonec přece jen převrátil na svoji stranu.

Oba nováčci nejvyšší španělské soutěže nevstoupili mezi španělskou elitu tou správnou nohou. Domácí Las Palmas získalo z prvních pět kol dva body, přičemž vstřelilo pouhý jeden gól. V tabulce se tak nacházelo na předposlední příčce. Jen o jednu pozici výše pak byla hostující Granada, která měla naopak nejhorší defenzivu z celé ligy, když inkasovala již 16krát.

Do zápasu možná překvapivě vstoupilo lépe Las Palmas. Klub z Kanárských ostrovů měl otěže ve svých rukou, ale jeho snaha dlouho nevedla k žádné šanci. Ve 22. minutě si za obranu naběhl El Haddadi, udělal kličku brankáři Andrému Ferreirovi a zakončil do prázdné branky, celé akci ale předcházel ofsajd, gól proto nemohl platit. Do první zajímavé příležitosti hostů se dostal Antonio Puertas, dobrou přihrávku ale nedokázal zúročit kvůli skvělému obrannému bloku. Z následného rohu se k hlavičce vyšplhal Myrto Uzuni, ze slibné pozice ale mířil těsně nad.

Druhý poločas začal údajnou hrou rukou v šestnáctce domácích, Granada se tak dožadovala penalty, ale podle rozhodčích proběhlo vše v souladu s pravidly. Las Palmas si zkomplikovalo zápas, když v 59. minutě obdržel druhou žlutou kartu Marmol, který tak musel předčasně do sprch. Jen o chvíli později z dálky napřáhl ke střele Richard Sánchez, brankář Álvaro Valles se však nenechal zaskočit a ránu vyrazil.V 88. minutě mířila skvělá přihrávka do vápna na střídajícího Saula Coca, před ním ale stihl balon uklidit do bezpečí dobře postavený obránce. I přes dlouhé oslabení dokázalo Las Palmas v závěru zvrátit utkání na svou stranu, Kirian z dálky nádhernou ranou na zadní tyč vystřelil svému celku vítězství.

Utkání dvou trápících se nováčku tak nakonec ovládlo Las Palmas, které si připsalo první tři body do tabulky. V následujícím utkání jej bude 27. září čekat těžký souboj s Realem Madrid, Granada přivítá o den později Betis.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele