38. kolo
26.05.2024 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Francisco Javier García Pimienta (© AFP)

Souboj zachráněných nováčků skončil díky gólům po změně stran smírně

Fotbalisté Las Palmas remizovali v rámci 38. kola LaLigy na vlastní půdě s Alavésem 1:1 a přestože se jim nepodařilo vyhrát už 14 ligových klání v řadě, zahrají si mezi španělskou elitou i příští rok. Po bezbrankovém prvním dějství se po změně stran nejdříve dostali do vedení zásluhou Carlose Vicenteho hosté, v 71. minutě se však přesným zásahem před svými fanoušky blýsknul i střídající Marc Cadona, a rozhodnul tak o konečné dělbě bodů.

Z minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže postoupili Granada, Las Palmas a Alavés. První jmenovaný celek ligu vyhrál, přesto mezi elitou tápal a čeká ho rychlý návrat zpět. Další dvě zmíněná mužstva se nakonec zachránila. U klubu z ostrova Gran Canaria to byl po neuspokojivé druhé polovině sezony poměrně boj, naopak Alavés se zabydlel v klidném středu tabulky.

O první vzrušení se postaral hostující Giuliano Simeone, když poslal pohledný centr na hlavu Vicenteho. Ten zakončoval ranou pod břevno, kterou dokázal Álvaro Valles jen s vypětím všech sil vytěsnit na roh. Aktivního Simeoneho pak nešikovně fauloval ve vápně žlutomodrých Mika Marmol, což sudí ocenil pokutovým kopem. Exekuce se ujmul sám faulovaný, avšak Valles stranu vystihnul, a penaltu tak zneškodnil. Do konce prvního dějství bylo ještě vidět po šanci na obou stranách, nejprve pálil domácí Sandro Ramírez do připraveného Jesuse Owony, vzápětí si pak na druhé straně nepřišel obránce Alex Sola na opět vynikajícího Vallese.

První změnu stavu tak fanoušci na ostrově Gran Canaria viděli po změně stran, když se dostal do úprku hostující Simeone. Toho ještě obrana Kanárků zneškodnila, na následnou dorážku Vicenteho už však byla krátká. Dvougólový polštář mohl dát modrobílým Rafa Martin, jehož hlavička ale orazítkovala pouze tyč. Na druhé straně se pak dostal ke skákajícímu centru Benita Ramiréze střídající Cardona, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil Owonu a srovnal skóre zápasu.

Souboj dvou úspěšnějších z trojice nováčků tak skončil nerozhodným výsledkem. Další ročník LaLigy odstartuje v srpnu.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele