20. kolo
14.01.2024 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Valery Fernández v souboji s Alejandrem Pozem (© AFP)

Na Power Horse Stadium v Almeríi se gólové dostihy nekonaly, Girona podruhé neskórovala

Jednoznačně poslední Almería překvapila ve fantastické formě hrající Gironu, s níž ve 20. kole LaLigy remizovala 0:0. Nečekaně zaměstnanějším brankářem byl na Power Horse Stadium hostující Paulo Gazzaniga, kterého ohrožoval zejména Sergio Arribas.

Odchovanec Realu Madrid hrozil především v úvodech obou poločasů, avšak jeho pokus zkraje zápasu Argentinec zneškodnil a projektil z 54. minuty prosvištěl těsně vedle levé tyče. Ofenziva hostů zůstala hluboko za očekáváním a podruhé v ročníku vyšla střelecky naprázdno, poprvé tomu tak bylo v září proti Bílému baletu.

První nedělní duel ve španělské nejvyšší soutěži svedl ke střetu dva celky s naprosto odlišnými formami. Domácí Almería byla jediným týmem z top pěti lig, který od startu ročníku stále nedosáhl na vítězství. Naopak Girona šokovala celý svět, když se po sérii 14 soutěžních zápasů v řadě bez porážky držela v přímém boji o první místo v tabulce.

Do první zajímavé situace se ale dostali trápící se domácí fotbalisté. Ve 12. minutě vypálil levačkou zpoza velkého vápna Arribas, proti jeho pokusu však pohotově zasáhl Gazzaniga. O několik minut později se na druhé straně hřiště dostal ke střele z hranice šestnáctky Daley Blind, zamířil ovšem pouze doprostřed brány, a domácí gólman si tak připsal rutinní zákrok. Závěr první půle patřil Almeriensistas. Arribas však poslal svou hlavičku z hranice malého vápna pouze vedle pravé tyče a nepřesní byli těsně před odchodem do kabin také jeho spoluhráči.

Rojiblancos pokračovali v aktivitě hned od úvodu druhého dějství a na první šanci nemuseli čekat dlouho. Ihned po změně stran ve skluzu zakončoval Léo Baptistao, který ale mířil přesně do hostujícího gólmana. Krátce nato svou obávanou levačku ukázal Arribas, z rohu pokutového území ovšem těsně minul, díky čemuž si zhluboka oddechl jinak bezmocný Gazzaniga. V 80. minutě mohl jít sám na gólmana Gonzalo Melero, nedovoleným zákrokem ho však těsně před velkým vápnem zastavil Aleix García, což pro něj znamenalo jediné, a to předčasný odchod do sprch.

Almería se tak sice prvního vítězství v sezoně nedočkala, s Gironou však uhrála velmi cenný bod. Oba celky odehrají následující ligový duel 21. ledna. Rojiblancos změří síly s Realem Madrid, Blanquivermells vyzvou Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele