38. kolo
25.05.2024 18:30 CET
6 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Rozlučkový zápas s LaLigou přinesl kanonádu a první domácí vítězství Almeríe v sezoně

Almería porazila v závěrečném kole LaLigy na domácí půdě Cádiz drtivým rozdílem 6:1. Do vedení přitom šli ve 30. minutě díky přesnému zásahu Briana Ocampa hosté. Rojiblancos se však v úvodu druhého poločasu nadechli k obratu, když v rozmezí devíti minut nasázeli soupeři tři zásahy. Zklamaní Piráti, kteří minulý víkend definitivně přišli o naději na záchranu, tak zároveň ukončili šňůru tří duelů v řadě bez porážky a inkasovaného gólu.

V pochmůrné náladě se chystal zápas Almeríe s Cádizem. Oba celky už totiž měly zajištěný sestup do druhé ligy, a v poslední bitvě sezony se tak již ani z jedné strany o nic nehrálo. Rojiblancos však alespoň jednu malou motivaci měli, a to udělat svým divákům malou radost ziskem prvních tří bodů na domácím stadionu v letošní sezoně.

První šanci měl na konci úvodní patnáctiminutovky domácí Adrián Embarba, jenž však z přímého kopu, kterému předcházel faul, bránu vysoko přestřelil. Do nadějné pozice se ve 28. minutě dostal Robert Navarro, když si našel odražený míč, který ale poté vyslal mimo bránu. Mrzet ho to však nemuselo, neboť se vzápětí dokázal z hranice vápna po přihrávce Álexe Fernándeze přesně trefit křídelník Ocampo.

Vstup do druhé půle vyšel výrazně lépe domácím, neboť dokázali v rozmezí pouhých čtyř minut vývoj utkání otočit. Obrat započal ve 48. minutě Gonzalo Melero přesnou střelou zpoza vápna. Na něj navázal Sergio Arribas, který dostal míč za záda Fernanda Martíneze z dorážky. Opařená obrana hostů musela skousnout hořkou pilulku také o dalších pět minut později, neboť si míč do vlastní sítě srazil obránce Joseba Zaldua. Domácí pokračovali v aktivitě, která je dovedla v 65. minutě k dalšímu úspěšnému zásahu, tentokrát z kopaček Luise Suaréze. La Unión stále neměli dost a za dalších šest minut se znovu trefil kolumbijský útočník. V závěru ještě zvýšil na konečných, těžko uvěřitelných, 6:1 druhou trefou Arribas.

Rozlučku s nejvyšší španělskou soutěží tak zvládla lépe domácí Almería, která poprvé v sezoně zvítězila před domácím publikem.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele