3. kolo
26.08.2023 21:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Girony (© AFP)

Ligová forma Sevilly je opět na bodu mrazu, Girona je po skvělém startu v kontaktu se špičkou

Sevilla prohrála v domácím zápase třetího kola LaLigy proti Gironě 1:2 a zůstala bez bodového zisku na dně tabulky. Na úvodní gól ještě našli Andalusané odpověď z kopačky Nemanji Gudelje, na trefu Aleixe Garcíi ale reagovat nedokázali. Domácí tak po bídné loňské sezoně opět nedodali svým příznivcům příliš mnoho optimismu, naopak Katalánci se po dvou výhrách a jedné remíze drží na druhé příčce neúplné tabulky.

Snaha domácích vylepšit loňskou 12. příčku se zatím v novém ročníku míjela účinkem. Po úvodní porážce s Valencií totiž Sevilla nestačila ani na Alavés, kterému po divoké přestřelce podlehla 3:4. Naopak nováčkovi soutěže se start ligy vydařil na výbornou, neboť z prvních dvou utkání získal čtyři body, přičemž v minulém kole se proti Getafe dvěma góly blýsknul zkušený kanonýr Cristhian Stuani. Poslední tři klání s Andalusany navíc Girona vyhrála.

Sevilla se mohla dostat do vedení již ve druhé minutě, kdy se po dobrém napadání zmocnil míče Lucas Ocampos a z velké dálky zkusil přelobovat gólmana. Pokus argentinského útočníka však neměl potřebné parametry a skončil těsně nad bránou hostů. Girona svoji větší šanci bez ostychu využila v 16. minutě, kdy míč po rohovém kopu propadl až ke Yanghelu Herrerovi, který ho bezpečně uklidil pod břevno.

O 10 minut později spálil velkou tutovku Ocampos, jenž nedokázal mezi tři tyče usměrnit dorážku z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně mohl náskok Katalánců ještě více zvýraznit po dobré individuální akci Savio, který ovšem z ideální střelecké pozice pouze napálil balon do brankáře Marka Dmitroviče. Rojiblancos se vyrovnání dočkali až v nastavení první půle, kdy se podobně jako Herrera prosadil z dorážky po rohovém kopu Gudelj.

Girona se vrátila do vedení v 56. minutě. Arnau Martinez našel perfektní zpětnou nahrávkou nohu Garcíi, který míč umístil nechytatelně do vzdálenějšího růžku. O pět minut později dostal balon do sítě i Ivan Rakitič, branka však byla po konzultaci s videorozhodčím odvolána kvůli ofsajdu.

Na druhé straně byla o chvíli později k vidění velká příležitost, když se Savio hnal v rámci rychlého brejku vpřed a snažil se najít úplně volného spoluhráče na zadní tyči. Tento záměr ale dobře vystihnul Loïc Badé a balon zkušeně ztečoval za bránu. Pojistit vítězství Girony mohli Savio s Arťomem Dovbykem. První jmenovaný trefil po pěkném sólu tyč, Dovbyk z následné dorážky trestuhodně minul odkrytou síť.

Sevilla tedy po další porážce stále čeká na premiérovou výhru v sezoně. Ani výhled na její následující zápas není nejrůžovější, protože ji 3. září čeká duel na půdě Atlétika Madrid. Girona bude ve stejný den hostit Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele