38. kolo
25.05.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toni Kroos (© AFP)

Real se při Kroosově rozlučce s madridskými fanoušky rozešel s Betisem bez branek

Fotbalisté Realu Madrid remizovali ve 38. kole LaLigy s Betisem 0:0 a završili vítězný ročník nejvyšší soutěže bez jediné porážky na domácím hřišti. Pozornost fanoušků byla upřena především na loučícího se Toniho Kroose, který se po 10 velice úspěšných letech strávených ve španělské metropoli představil na Santiago Bernabéu naposledy. Ani hvězdný záložník však recept na obranu Andalusanů nenašel, a zelenobílí tak hráli s Los Blancos nerozhodně již potřetí v řadě.

Fotbalový svět šokovala emotivní Kroosova zpráva, v níž oznámil konec hráčské kariéry po letním mistrovství Evropy, byť dosud se očekávalo spíše prodloužení smlouvy s Bílým baletem. V jeho dresu tak geniálního Němce čekaly poslední dva zápasy. Jeho rozlučka se Santiago Bernabéu vzbudila ohromný zájem z řad fanoušků, kteří po přečtení zmíněného prohlášení čekali na lístky několik hodin, a tak bylo beznadějně vyprodáno.

Úvod zápasu se nesl v opatrném duchu. Domácí se sice dostávali do zajímavých pozic, avšak selhávali v zakončení. A když už Ferland Mendy prostor mezi třemi tyčemi trefil, připravil ho o gólovou radost pohotovým zákrokem na brankové čáře hostující obránce. Další příležitost Bílého baletu přišla krátce po půlhodině hry, kdy Rodrygo přízemním centrem našel Viníciuse Júniora, jehož efektní zakončení zpacifikoval Fran Vieites. Neproduktivitu Realu Madrid tak ve 39. minutě mohli potrestat Andalusané. Po dobře zahrané standardní situaci nepřesvědčivě zasáhl Thibaut Courtois a odražený balon bez větších potíží uklidil do sítě Johnny Cardoso. Radost hráčům Betisu ale nakonec po dlouhé konzultaci s videem zkazil hlavní rozhodčí.

El Glorioso pokračovali ve své aktivitě i v úvodu druhého dějství. V 51. minutě nebezpečně pálil Ayoze Pérez, jehož zakončení skvělým zákrokem zlikvidoval Courtois. Svižnější tempo nasadili po změně stran i domácí, které mohl do vedení poslat Jude Bellingham, jenže proti jeho pokusu s obtížemi zasáhl gólman Vieites. Přehlídka brankářských zákroků pokračovala krátce před hodinou hry, kdy ránu Juana Mirandy vytáhl na rohový kop Courtois. Krátce poté belgický gólman hřiště opustil a mezi třemi tyčemi ho nahradil při své rozlučce s Realem Madrid Kepa Arrizabalaga. Ten sice hned z první střely inkasoval, nicméně zelenobílým zkazil podruhé v utkání radost ofsajd. V 85. minutě se mohl vstřelenou brankou rozloučit Kroos, jenže jeho zakončení z přímého kopu vyrazil gólman. Chvíli poté německý záložník za potlesku všech přítomných opustil hřiště.

Real Madrid tak v posledním testu před finále Ligy mistrů remizoval. Očekávaný vrchol sezony v podobě duelu s Dortmundem je na programu 1. června v londýnském Wembley.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele