6. kolo
24.09.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Betis (© AFP)

Betis stále nenalezl loňskou formu. Piráti v andaluském derby uloupili pouze bod

Fotbalisté Cádizu uhráli v šestém kole LaLigy na hřišti Betisu remízu 1:1. Piráti sice přijeli do Sevilly jako outsider, ale zásluhou Chrise Ramose, jenž se prosadil v 41. minutě, se dostali do vedení. Domácí měli po většinu utkání střeleckou převahu a v 60. minutě se ji podařilo zužitkovat, když srovnal Guido Rodríguez. Oba celky tak zůstaly sousedy v tabulce i po andaluském derby.

Fotbalisté Betisu se neoklepali z vysokého debaklu proti Barceloně v minulém kole, když ve skupinové fázi Evropské ligy padli s Rangers. Dvě porážky v řadě bez vstřelené branky chtěli odvrátit na domácí půdě, kde přivítali Cádiz. Ten v letošním ročníku předváděl až překvapivě velmi sympatické výkony, v minulém klání si však odvezli z Baskicka třígolovou nadílku od Bilbaa. Na Andalusany však měli hosté z poslední vzájemné bitvy dobré vzpomínky, jelikož je dokázali porazit 2:0.

Oproti minulému vzájemnému střetnutí však mohli hned z úvodu utkání prohrávat. Ve 13. minutě se totiž do vápna s míčem prodral Rodríguez, ale nedokázal z úhlu přesně zamířit. Vypálil sice tvrdě, ale vůbec netrefil bránu. Rodri Sánchez vyzkoušel štěstí z hranice vápna, nicméně jeho pokus proletěl vedle levé tyče. Zelenobílí hráli mnohem aktivněji a ukázal to i Ayoze Pérez, jenž vystřelil do prostoru mezi třemi tyčemi, nicméně Conan Ledesma předvedl pohotový zákrok. Na konci první půle si ovšem i Piráti vytvořili svou šanci a byli mnohem úspěšnější. Vysoký Ramos dokázal umístit svou hlavičku přesně k tyči a poslal outsidera do vedení.

Zdvojnásobit náskok Pirátů mohl na začátku druhé půle Robert Navarro, když si naskočil na povedený centr. Míč usměrnil pouze do břevna, které zachránilo zelenobílé od katastrofy. Na druhé straně mohl nevyužitou šanci potrestat Abde Ezzalzouli, ale z hranice vápna přestřelil. Úspěšnějším se stal v 60. minutě Rodríguez, jenž se v chumlu hráčů procpal k voleji a umístil ho přesně k pravé tyči. Po vyrovnání se týmy dopředu nehnaly, až s blížícím se koncem utkání se hra otevřela. Hrdinou se mohl stát Ramos, ale podruhé v zápase hlavou nezamířil přesně. Na druhé straně se na centr vyšplhal Pérez, ovšem ani on neuspěl. Největší možnost rozhodnout měl v nastavení Isco. Zkušený záložník se však pokusil o zakončení patou, s čímž si Ledesma poradil.

Betis tak opět zaváhal a proti Cádizu doma získal jen bod. Další ligový duel sehraje 28. září, kdy se střetne s Granadou. Žlutá ponorka změří o den dříve síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele