22. kolo
27.01.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Manuel Pellegrini (© AFP)

Altimira první ligovou trefou ukončil dlouhou domácí neporazitelnost Mallorky

Hostující Betis porazil ve 22. kole LaLigy Mallorku 1:0. O jedinou trefu zápasu se postaral v nastavení první půle Sergi Altimira, který vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší španělské soutěži. Los Bermellones tak přišli o dlouhou domácí sérii bez porážky, která trvala od 18. srpna. Klub z Andalusie dokázal v lize na venkovní půdě zvítězit poprvé od téhož měsíce a v tabulce se dotáhl na dostřel pohárovým pozicím.

Mallorca prohrála od začátku listopadu jen tři soutěžní duely. Jejími přemožiteli se staly oba nejslavnější madridské celky, ale také Betis, kterému tehdy pomohla i červená karta pro Omara Mascarella. S vyloučením se musely Rumělky popasovat i před několika dny, když na jejich hřiště přijela v rámci Copa del Rey Girona. V čase zkratu kapitána Antonia Raílla už ale vedly o tři góly a došly si pro postup.

O první náznak domácích se postaral v šesté minutě Cyle Larin. Výborný obranný zákrok ovšem předvedl zkušený Sokratis, který míč vytěsnil na roh. V 10. minutě zkusil Luiz Henrique z hranice vápna překvapit střelou na přední tyč, gólman Predrag Rajkovič byl však pozorný a střelu vyrazil na roh. Konec první patnáctiminutovky nabídl dosud největší šanci, když útočník Los Piratas Abdón Prats trefil po centru břevno. Další minuty patřily hlavně lékařům, kteří museli po několika nepříjemných střetech opakovaně ošetřovat své hráče. Trenér domácích Javier Aguirre byl kvůli zranění nucen střídat. Sama Costu nahradil Omar Mascarell. V první minutě nastavení předložil Nabil Fekir balon Altimirovi, který se zpoza vápna krásnou ranou trefil k levé tyči.

Druhý poločas začal v klidnějším tempu. Oba trenéři poslali na hřiště nové hráče. Hosté si místy vytvářeli tlak, ve větší příležitost ho však přetavit nedokázali. Na druhé straně zkusil po čtvrthodině střelu z dálky střídající Daniel Rodriguez, zamířil ale vysoko nad bránu. V 68. minutě se po rohu domácích dostal k zakončení další náhradník Vedat Muriqi. Ani ten ovšem nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Domácí celek se snažil dostat do závěrečného tlaku, obrana El Glorioso však zůstala pozorná a nekapitulovala.

Betis tak stejně jako v minulé sezoně ovládl oba vzájemné ligové duely. V příštím kole přivítá 4. února Getafe, Mallorca se o dva dny dříve představí v Bilbau.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele