13. kolo
29.11.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Cádizu (© AFP)

Výstavní projektil Alcaraze tříbodový punc nedostal. Remízu Mallorce zařídila domácí stálice

Mallorca remizovala v dohrávce 13. kola LaLigy před vlastními fanoušky s Cádizem 1:1. Potvrdila tak roli experta na remízy v domácím prostředí, když si před na Estadi Mallorca Son Moix dělila body letos již popáté. Přestože byly Rumělky od úvodu utkání aktivnějším týmem, z prvního gólu se ve 12. minutě po krásné trefě Rubéna Alcaraze radovali hosté. Zbytek duelu se "Žlutá ponorka" soustředila především na bránění, což se jí dařilo až do nastavení první půle, kdy pátý gól v sezoně vsítil Abdón Prats, jenž v ostrovním týmu působí od sezony 2017/2018.

Ve stínu Ligy mistrů došlo uprostřed týdne rovněž k dohnání restů ve španělské nejvyšší soutěži. Tam byl na začátku listopadu odložen zápas Mallorky, jejíž útočník Vedat Muriqi byl povolán ke kvalifikačnímu souboji Kosova s válkou zkoušeným Izraelem. Vytáhlá opora domácích však paradoxně nebyla připravena ani tentokrát kvůli problémům s lýtkem. Střetnutí celků ze spodních pater tabulky slibovalo velmi vyrovnanou bitvu, jelikož devět z 10 jejich setkání v tomto století skončilo maximálně jednogólovým rozdílem.

Během první desetiminutovky byl aktivnější celek z Mallorky, ale dostat se do vážnějších zakončení mu dělalo velký problém. Naopak hosté se dokázali prosadit hned z první střely, když Alcaraz ve 12. minutě vyslal z přímého kopu ránu, která se otřela o břevno a následně skončila za zády Predraga Rajkoviće.

Po zhruba půlhodině hry se odhodlal ke střeleckému pokusu z dálky Sergi Darder, pro hostující gólmana ale nepředstavoval velké nebezpečí, neboť mířil výrazně nad. Až v nastavení první půle dokázali Piráti přetavit výrazný tlak v kýženou branku. Po centru Pabla Maffea se hlavou trefil k levé tyči Prats.

Los Bermellones se od úvodu druhého dějství prezentovali opatrnější hrou, než v tom prvním. Většinu času se hrálo mezi šestnáctkami a mnoho šancí diváci na Estadi Mallorca Son Moix neviděli. Poprvé měl jeden z gólmanů více práce v 71. minutě, když musel David Gil vytěsnit nepříjemný centr Toniho Lata nad břevno své branky. V závěru ještě zkoušel z dálky štěstí Lato, jeho zakončení ale nemělo potřebnou razanci ani přesnost.

Dohrávaný souboj tak skončil už pátou domácí remízou Mallorky v řadě. Ta v příštím kole přivítá 3. prosince Alavés, Cádiz se o den později představí ve Vigu.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele