5. kolo
18.09.2023 21:00 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Girony (© AFP)

Rozjetá Girona bavila fotbalem i v Granadě a nadále se drží gigantů jako klíště

Girona stále neubrala nohu z plynu a v pátém kole LaLigy porazila Granadu na její půdě 4:2. Fantastickou formu hosté potvrdili již v prvním poločase, kdy si vytvořili až tříbrankový náskok. Největší zásluhu na zisku tří bodů měl brazilský útočník Sávio, jenž sám vstřelil jeden gól a na další asistoval. Gironistes i přes zhoršený výkon ve druhém dějství stále od startu ligového ročníku nepoznali přemožitele, přičemž počtvrté v řadě zvítězili. Lépe už jsou na tom v tabulce pouze giganti Real Madrid a Barcelona.

Hostující Girona na startu sezony překvapivě proháněla čelo soutěže, na čtvrtém místě tabulky měla po třech výhrách v řadě na kontě 10 bodů, a tak se Granada jevila jako vcelku jednoduché sousto. Domácí tým byl totiž letošním nováčkem LaLigy a vedle jediného vítězství zatím sbíral jen prohry.

Hned v šesté minutě hry musel Paulo Gazzaniga likvidovat první šanci, když na jeho branku vyslal nebezpečný centrovaný balon José Callejón, se kterým si však hostující gólman dokázal poradit. Skóre tak ve 22. minutě otevřela Girona. Viktor Cyhankov napřáhl po rychlé akci na velkém vápně a trefil se nechytatelně k levé tyči.

Hosté své vedení zdvojnásobili po půlhodině hry, když před pokutovým územím napřáhl ke střele Sávio a jeho ránu do pravé části branky zastavila až síť. Za další čtyři minuty přidal třetí gól Gironistes po dobře sehrané standardní situaci David Lopéz.

Po začátku druhého poločasu se v 54. minutě dostali do první šance Andalusané, ale s přízemní střelou Myrta Uzuniho si Gazzaniga poradil. V 63. minutě se domácím povedlo alespoň snížit, a to zásluhou Uzuniho, který si na zadní tyči našel míč, jenž tam propadl po rohovém kopu.

O 10 minut později mohli Granaďané po chybě v rozehrávce inkasovat už počtvrté, ale Raúl Fernández zaváhání na poslední chvíli napravil. V 85. minutě snížil na rozdíl jediné branky Lucas Boyé, kterému balon před branku perfektně naservíroval Famara Diédhiou. Záhy však vítězství Blanquivermells pojistil Yan Couto.

Girona tak pokračovala na vítězné vlně a připsala si letošní čtvrtou výhru. V příštím kole se představí 23. září doma proti Mallorce, Granada o den později nastoupí na hřišti Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele