19. kolo
03.01.2024 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bryan Zaragoza (© AFP)

Granada proti střelecky neškodnému Cádizu ukončila čtyřměsíční čekání na výhru

Fotbalisté Granady ovládli v rámci 19. kola LaLigy andaluské derby, ve kterém porazili na vlastní půdě Cádiz 2:0. Nazaríes byli po celý zápas nebezpečnějším celkem, což vedlo ke dvěma brankám nejlepších střelců týmu Myrta Uzuniho a Bryana Zaragozy. Pro domácí, kteří bojují o záchranu v nejvyšší španělské soutěži, to byla první výhra od 26. srpna. Žlutá ponorka naopak i kvůli zbytečně vyloučenému Rubénu Sobrinovi potvrdila nejhorší ofenzivu v lize a po pěti remízách v řadě se musela smířit s porážkou.

Granada prožívala katastrofální nováčkovskou sezonu. Po 18 odehraných duelech měla na svém kontě jedinou výhru, hůře na tom byla pouze Almería. Achillovu patu pro domácí však nepředstavovala ofenziva, neboť útočné duo Uzuni a Zaragoza obstaralo hned 10 branek. V porovnání s poslední nesestupovou pozicí Cádizu však celek z města pod Alhambrou doplácel na katastrofální obranu, která propustila o 16 gólů více než na druhé straně Žlutá ponorka.

Jako první však mohla kapitulovat už ve třetí minutě defenziva hostů, rychlou brejkovou situaci ale Uzuni zakončil z bezprostřední blízkosti těsně vedle. Po čtvrthodině se sice domácí poprvé v utkání prosadili, Lucas Boyé si ovšem při krásné individuální akci pomohl ve vápně rukou, a gól tak nemohl platit. Ve 22. minutě už se ale Granada mohla přece jen radovat z vedení. Boye po centru do vápna sklepl míč na Uzuniho, jenž u levé tyče ve skluzu dorážel do téměř odkryté sítě. Albánský útočník mohl o pár okamžiků později přidat druhou trefu, tentokrát však jeho ránu z hranice vápna skvěle zneškodnil Conan Ledesma. Nazaríes byli i po zbytek první půle jednoznačně nebezpečnější, Cádiz mohl zahrozit jen z penalty, tu ovšem rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím v nastaveném čase neodpískal.

V podstatě ihned po změně stran přišla pro hosty další tvrdá rána, jelikož se Sobrino absolutně zbytečně ohnal rukama po svém protihráči, za což viděl červenou kartu. Granada početní výhody využila v 70. minutě, kdy se prosadil Zaragoza, který po přihrávce od Carlose Nevy poslal míč do protipohybu brankáře. I přes početní oslabení se Piráti snažili alespoň o čestnou branku, té se však nakonec nedočkali.

Nazaríes si tak došli pro druhou ligovou výhru v ročníku. Další se pokusí přidat 13. ledna na půdě Betisu. Vallecano bude o den později hostit Valencii.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele