6. kolo
23.09.2023 14:00 CET
5 : 3
(4:1)

Reportáž

Radost hráčů Girony (© AFP)

Mallorca rychlým gólem spustila ofenzivní smršť Girony. Katalánci se vyhoupli do čela tabulky

Fotbalisté Girony navázali na turbulentní výkony i v šestém kole LaLigy, v němž na vlastní půdě zdolali Mallorku 5:3. Hosté se sice již ve čtvrté minutě dostali do vedení, poté ale nastala nadvláda Katalánců, kteří v prvním dějství vsítili hned čtyři branky, přičemž o každou z nich se postaral jiný střelec. Rozhodující zásah si nakonec připsal Yangel Herrera. Blanquivermells se tak díky fantastické formě a pátému vítězství v řadě alespoň dočasně posunuli do čela soutěže.

Hráči Girony svou fantastickou formou překvapovali celé Španělsko. V pěti odehraných kolech ani jednou neprohráli a na konto si připsali 13 bodů. To je v tabulce řadilo ihned za Real Madrid a Barcelonu. Na vynikající vlnu vítězství chtěli navázat i na domácí půdě, kde přivítali Mallorku. Ta v minulém klání utnula své trápení, když vyzrála na Celtu Vigo, a poprvé od startu ročníku tak zaznamenala plný bodový zisk.

Začátek utkání domácím fotbalistům vůbec nevyšel. Centrovaný míč ze strany se totiž snesl na ruku Viktora Cygankova, díky čemuž hosté zahrávali pokutový kop. Ten s přehledem proměnil přízemní ranou k tyči Vedat Muriqi. Po inkasované brance však Gironistes zabrali a nebezpečně hrozili. Při jedné ze šancí vyrazil brankář Mallorky Predrag Rajkovič míč před sebe. Dorážející Aleix García neváhal a z první zkoušel rozradostnit své příznivce, srbský gólman však stihl parádně zakročit. Ve 26. minutě už bylo úsilí Girony odměněno. Ze skrumáže v šestnáctce se balon dostal k volnému Davidu Lópezovi, jenž tvrdým projektilem pod břevno srovnal. O chvíli později dokonali Blanquivermells obrat, když dostali rovněž možnost penalty poté, co tvrdě fauloval Samú Costa. Nabídnutou příležitost využil trefou od tyče Arťom Dovbyk. Skvělou sekvenci domácích prodloužil Iván Martín, který po výborné přihrávce za obranu od Sávia nekompromisně skóroval. Gólovou první půli zakončil povedenou střelou z hranice šestnáctky na zadní tyč Herrera.

Po změně stran chtěla Mallorca s průběhem utkání něco udělat. Aktivní Muriqi osamoceně hlavičkoval, Paulo Gazzaniga byl ovšem připraven. V 57. minutě ale přidal další gól Sávio, jenž se po narážečce Dovbyka řítil sám na bránu a střelou po zemi se prosadil. Po páté trefě Girony se tempo hry viditelně snížilo. Ještě před závěrečným hvizdem zády k bráně pod břevno hlavičkoval Abdón Prats, Gazzaniga ale zasáhl. V 89. minutě si hostující útočník přece jenom připsal zásah, když se k němu v pokutovém území odrazil míč, který poslal do sítě. V nastaveném čase přidal Prats další gól, tentokrát po hlavičce z rohového kopu.

Girona tak v nastoleném tempu nepolevila a opět dokázala zvítězit. Na skvělou formu bude chtít navázat 27. října, kdy se střetne s Villarrealem. Mallorca změří o den dříve síly s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele