14. kolo
27.11.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

U míče Miguel Gutiérrez (© AFP)

Cyhankovův gól namlsal fanoušky Girony. O návrat do čela ligy ji připravila baskická stálice

Hráči Girony remizovali ve 14. kole LaLigy na domácí půdě s Bilbaem 1:1. Atraktivní duel nabídl už v prvním poločase několik slibných příležitostí na obou stranách. Na gól si však diváci v Katalánsku museli počkat do 55. minuty, kdy byl na konci povedeného protiútoku přesně zakončující Viktor Cyhankov. Hostující Baskové na jeho zásah našli odpověď o necelou čtvrthodinu později zásluhou utažené střely k pravé tyči v podání Iňakiho Williamse. Gironistes se tak nedokázali vrátit do čela soutěže, kde je nyní díky lepšímu skóre Real Madrid.

V podstatě celý svět kopané byl zvědavý, jestli si rozjetá Girona udrží fantastickou formu i po reprezentační pauze. Před ní totiž vyhrála pět ligových duelů v řadě a od startu ročníku padla pouze s Realem Madrid. V tabulce tak stále byla na druhé pozici, přičemž případným vítězstvím se mohla dostat zpět do čela. Tentokrát ji ovšem nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož na její půdu přijelo Bilbao. Hosté se nacházeli na slušné šesté příčce a čtyřikrát v řadě neprohráli.

A dobré rozpoložení Basků potvrdil zkraje páté minuty Gorka Guruzeta. Jeho pokus k pravé tyči musel hasit skvělým zákrokem Paulo Gazzaniga. Katalánský klub se ale nenechal zahanbit, v úseku tří minut měl dvě velké příležitosti matador Cristhian Stuani. Jen málo šancí obou celků, lačnících po účasti v pohárové Evropě, postrádalo nápaditost a určitou herní vyspělost. Kamenem úrazu se stalo přesné zakončení, které nedokázal vyprodukovat ani jeden tým. Tyto skutečnosti doháněly oba trenéry k zuřivosti a určitá změna ve druhé polovině duelu byla nasnadě.

Bíločervení si s nastalou situací dokázali poradit lépe a konkrétně Cyhankov v 55. minutě dokonale využil většího zmatku v obraně Lvů a došel si tak pro třetí zásah v dosavadním ročníku. Rojiblancos se ale nevzdávali a svoji první větší šanci hned využili. Iňaki Williams obdržel luxusní pobídku od svého spoluhráče a s přehledem se postaral o vyrovnání. Gironistes se ještě snažili o gólové odskočení, ale úspěchem povzbuzení fotbalisté Athletiku Bilbao už větší zápletku v zápase nedopustili.

Girona tak po reprezentační pauze lehce zaváhala a doma získala jen bod. V následujícím kole se 2. prosince střetne s Valencií, Bilbao změří ve stejný den síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele