27. kolo
02.03.2024 18:30 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

José Bordalás (© AFP)

Náskok Getafe poslal k vodě jeho bývalý hráč. Las Palmas se v dešti protančilo k bodu

Fotbalisté Getafe remizovali ve 27. kole LaLigy na vlastním hřišti s Las Palmas 3:3. Domácí celek si v deštivé úvodní čtvrthodině vypracoval dvougólový náskok, který po dalších trefách na každé straně nakonec vydržel až do přestávky. Po návratu ze šaten ale během sedmi minut zaúřadovali hosté. Nejprve si premiérový zásah mezi španělskou elitou připsal Sergi Cardona, na kterého navázal Munir El Haddadi, jenž před sezonou přicestoval na Kanárské ostrovy jako volný hráč právě z Getafe.

Oba celky v této sezoně jednoznačně předčily očekávání. Hosté z Las Palmas spoléhali především na pevnou defenzivu, která se nacházela s dosud 26 inkasovanými góly na děleném druhém místě v této statistice. Azulones táhl za úspěchem bývalý útočník Realu Madrid Borja Mayoral, jenž by momentálně bral stříbrnou medaili v tabulce střelců s úctyhodnými 15 přesnými zásahy.

První, kdo se dostal do slibné pozice, byl ovšem druhý nejlepší střelec domácích Mason Greenwood, který zakončoval z pravé části vápna na zadní tyč, povedeným zákrokem se ale vytáhl Álvaro Valles. Radost na stadionu Coliseum však stejně brzy zavládla. V 11. minutě dostal dlouhou přihrávku za obranu Jaime Mata, před nímž tak stála jednoduchá úloha, když z hrany malého vápna propálil gólmana. Téměř ihned po rozehrávce se navíc prosadil i anglický útočník, jehož vybídl k rychlému náběhu přes polovinu hřiště dlouhým pasem Diego Rico, Greenwood pak udělal kličku gólmanovi a bez problému zakončil do odkryté branky. Na další gól si diváci počkali do 35. minuty, kdy se hostující Sandro Ramírez rozhodl vypálit zpoza vápna a krásnou ranou na vzdálenější tyč snížil. Krátce před odchodem do šaten však dvougólový náskok domácím vrátil Nemanja Maksimovič, jenž hlavičkou zužitkoval centr Maty.

Ani tentokrát ovšem pohodlný náskok dlouho nevydržel. Už po pěti minutách druhého dějství našel Mika Mármol před brankou nehlídaného Sergiho Cardonu, který z první doklepl míč do sítě. Pohromu pro Getafe dokonal v 57. minutě Munir El Haddadi, jenž si při náběhu dobře pohlídal ofsajdovou linii a z druhého dotyku překonal gólmana střelou mezi nohy. Marocký útočník mohl záhy dokonat i obrat, z dálky ovšem napálil pouze břevno. Stejnou přesnost ukázal v 83. minutě na druhé straně dalekonosnou ranou Mata, a utkání tak vítěze nepoznalo.

V Madridu se tedy zrodila remíza. Getafe se příště představí 9. března na půdě Valencie, Las Palmas se o den později střetne s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele