22. kolo
28.01.2024 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Portu (© AFP)

Girona úspěšně lovila v přístavu ve Vigu. Volání po Benítezově hlavě přiživil Portu

Hráči Girony zvítězili ve 22. kole LaLigy na těžkém terénu ve Vigu 1:0. Navzdory šancím na obou stranách nakonec jako jediný kapituloval gólman domácích po skvěle sehraném protiútoku, který na bližší tyč zakončoval Portu. Mizerná koncovka jeho svěřenců rozhodně nepotěšila Rafaela Beníteze, po jehož rezignaci volali fanoušci po nedávné dvojité porážce od Realu Sociedad. Katalánci naopak mohli být spokojení, když se po výhře z města, v němž se nachází největší rybářský přístav na světě, dostali znovu na vrchol tabulky.

Lodivod domácího celku Benítez pravděpodobně našel lék na děravou obranu, která jedinkrát z předchozích osmi ligových duelů inkasovala více než jednu branku. Nově navíc získal do kádru svého oblíbence Javiera Manquilla, jehož už v roce 2017 přivedl do Newcastlu a právě odtud nyní zamířil do Viga. Výsledky jako takové ale fanouškům radost nedělaly, naopak snová sezona Girony dostala trhliny až před několika dny při vypadnutí z Copa del Rey.

Gironistes v úvodu dle očekávání dominovali a hned dvakrát prověřil Vicenteho Guaitu nejlepší střelec Katalánců Arťom Dovbyk, nicméně zkušený brankář obě jeho zakončení hlavou zlikvidoval. Své kvality musel zanedlouho předvést i Paulo Gazzaniga proti prudké přízemní střele Óscara Minguezy. Skóre ovšem přece jen otevřeli hosté. Po rychlém protiútoku si parádně naběhl Portu, jenž Guaitu překonal střelou na bližší tyč. Argentinský gólman měl ale také plné ruce práce. Napřed zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Jörgena Strand Larsena a poté ještě samostatný únik Anastasiose Douvikase.

Po změně stran měly náznaky zajímavých příležitostí oba týmy, jenže většinou byla kamenem úrazu finální přihrávka. Celky ale hrály atraktivní fotbal s rychlým přechodem do ofenzivy, takže se fanoušci ani jednoho tábora na Estadio Balaídos nenudili. Ke konci už si Gironistes vedení zkušeně pohlídali i proti čerstvým ofenzivním posilám, které na hřiště vyslal o práci bojující Benítez.

Girona tak vyhrála ve Vigu poprvé od roku 2011, kdy se tam představila ještě v rámci druhé nejvyšší soutěže. V příštím kole přivítá 3. února Real Sociedad, Celta se o den později představí na hřišti Osasuny.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele