15. kolo
04.12.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Jörgen Strand Larsen (© AFP)

Žlutá ponorka setrvala po červeném zkratu ve spodních vodách. Celta vytěžila z přesilovky jen bod

Hráči Celty Vigo remizovali v 15. kole LaLigy na svém hřišti s Cádizem 1:1. Hosté sice začali zápas dobře, když je už v 16. minutě poslal do vedení povedenou hlavičkou Chris Ramos. Následný ráz duelu však ovlivnil Victor Chust, který za faul před vlastní šestnáctkou viděl ještě před poločasovou pauzou červenou kartu. Bleděmodří nabídnutou přesilovku využili po změně stran, kdy jim alespoň bod zajistil Jörgen Strand Larsen.

Od vítězství nad Almeríí, které odstartovalo zářijový program, měla Celta Vigo před tímto zápasem na kontě jedinou výhru z 11 utkání, a to navíc v poháru proti celku ze šesté španělské ligy. Svěřenci zkušeného Rafaela Beníteze se tak před pondělní dohrávkou nacházeli v sestupovém pásmu. Jen o dva body nad nimi byl jejich soupeř z Cádizu, jenž prožíval podobnou herní krizi, když od startu ročníku zvítězil jen dvakrát, přičemž naposledy 1. září.

Domácí se brzy mohli ujmout vedení, centr Luky de la Torreho si ve vápně našel v deváté minutě Larsen, obránce mu však nedal prostor k přesnému zakončení. Zato hosté se v jejich první vážné šanci nemýlili, v 16. minutě si na centr Ivána Aleja naskočil Ramos, jenž nikým nehlídaný umístil svou hlavičku nechytatelně do branky. Krátce nato pálil za vápnem Óscar Mingueza, ale skvělým zákrokem se předvedl David Gil. Zápas pro svůj tým tvrdým zákrokem zkomplikoval Chust, který ve 33. minutě obdržel červenou kartu. Přesilovku mohl už o šest minut později využít krásnou ranou z voleje Iago Aspas, jenže Gil znovu ukázal své dobré reflexy.

Celta přebrala kontrolu nad zápasem proti oslabenému soupeři a v 57. minutě dokázala vstřelit srovnávací gól po skvělém centru Manu Sáncheze, jehož adresátem byl skórující Larsen. Norský forvard mohl vzápětí přidat druhou branku, tentokrát už však byla obrana na pozoru a jeho pokus zblokovala. Když byla na Larsena defenzivní řada krátká, Cádiz podržel výborný Gil, jako třeba v 72. minutě, kdy španělský brankář schytal jeho ránu do obličeje. V nastavení hlavičkoval ve vápně Jonathan Bamba, znovu se však vytáhl Gil.

Bitva dvou trápících se celků tak nakonec divákům vítěze nepřinesla. Žlutá ponorka se 10. prosince v následujícím kole střetne s Osasunou, Celta Vigo změří o den později síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele