20. kolo
14.01.2024 16:15 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Cádiz se sklonil před odchovanci prošpikovanou Valencií a doma nevyhrál posedmé v řadě

Hráči Valencie zvítězili ve 20. kole LaLigy na hřišti Cádizu 4:1 a napříč všemi soutěžemi triumfovali již počtvrté za sebou. Celek, v jehož dresu se na trávníku představilo hned sedm odchovanců, otevřel skóre zásluhou Huga Dura již v osmé minutě. Odhodlání hostujícího družstva nezlomila ani nařízená penalta, kterou přetavil ve vyrovnávací gól ještě do poločasu Rubén Alcaraz. Krátce po návratu na trávník totiž přesně pálil Diego López, a Žlutá ponorka tak prodloužila čekání na soutěžní triumf na deset po sobě jdoucích zápasů.

Valencia vstupovala na hřiště Cádizu ve skvělé náladě, jelikož po cenné remíze s Barcelonou dvakrát v řadě vyhrála, přičemž si v týdnu zajistila i postup do další fáze španělského poháru. Naopak domácí na tom byli s formou úplně opačně, protože v lize naposledy zvítězili v první zářijový den, což vedlo k propadu do sestupového pásma.

Pirátům se navíc nepovedl ani vstup do tohoto utkání. Už v osmé minutě musel Conan Ledesma lovit míč ze sítě po zakončení Dura, kterého našel přihrávkou López. Několik chvil poté mohl odpovědět Iván Alejo, svou hlavičku však nasměroval těsně vedle levé tyče. Další šanci si domácí vytvořili ve 21. minutě. Po nastřelené ruce totiž dostali možnost zahrávat pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Alcaraz a bez problému zakončil k pravé tyči. Španělský záložník mohl o několik minut později přidat další branku, z naprosté blízkosti však hlavou nedokázal překonat Giorgiho Mamardashiviliho, jenž se blýskl skvělým zákrokem. Na druhé straně hřiště ho napodobil ve 34. minutě Ledesma, který zneškodnil velmi nebezpečnou ránu Sergiho Canóse.

I do druhého dějství vstoupili mnohem lépe Netopýři. Canós vyslal v 52. minutě skvělou přihrávku za obranu, našel Lópeze, a ten střelou na zadní tyč překonal domácího gólmana. Žlutá ponorka po obdržené brance sice více držela míč na kopačkách, ale měla problém si vypracovat větší příležitost ke srovnání. V 79. minutě se domácí dostali do první vážnější situace ve druhé půli, Chris Ramos však z voleje pálil vysoko nad. Několik minut poté mohl Alberto Marí definitivně potvrdit vítězství svého týmu, míč se mu ale zamotal mezi nohama a zblízka nedokázal pořádně zakončit. Nakonec se Los Che dočkali. Javi Guerra utekl obraně a po střele k pravé tyči se mohl radovat ze třetí branky svého týmu. V úplném závěru ještě přidal Jesús Vázquez čtvrtou přesnou trefu.

Valencia tak opět potvrdila formu a odvezla si domů tři body. V následujícím kole se 20. ledna střetne s Bilbaem, Cádiz změří o den dříve síly s Deportivem Alavés.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele