3. kolo
26.08.2023 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Oslabená Almería vydřela v Cádizu bod. Ode dna ji v nastavení odpoutal brazilský teenager

Cádiz ve třetím kole LaLigy pouze remizoval 1:1, když si i přes dlouhé vedení a přesilovku nechal v samém závěru vzít vítězství. Po gólu 34letého Luise Hernándeze už to vypadalo, že Piráti získají druhý triumf v novém ročníku, ale v páté minutě nastavení rozhodl o dělbě bodů střelou k tyči 19letý Kaiky. Almería tak poprvé v ročníku bodovala a odlepila se ode dna soutěže.

Celek z jihozápadu Španělska v úvodu sezony zdobila poměrně pevná defenziva. Nejprve totiž s čistým kontem porazil Alavés a následně se přes jeho obranný blok podpořený výborným výkonem gólmana Conana Ledesmy dlouho nemohla dostat ani mistrovská Barcelona. To Almería odstartovala nový ročník LaLigy dvěma domácími zápasy, ani z jednoho ale nebrala body a dohromady pětkrát inkasovala.

Další branku mohla dostat už v 17. minutě, když se uvnitř pokutového území dostal k zakončení z voleje Roger Martí. Pokus španělského útočníka ale mířil pouze vysoko nad. Podobným způsobem to zkoušel ve 30. minutě Chris Ramos. Navázal ale pouze na svého spoluhráče a zpoza vápna poslal míč mimo tři tyče. Zbytek prvního poločasu se nesl ve velmi vyrovnaném duchu, ale příliš zajímavého už nenabídl. Fanoušci na Estadio Nuevo Mirandilla tak byli svědky jen jedné střely na branku.

Vstup do druhého dějství Almeríi nevyšel, konkrétně pak Edgaru Gonzálezovi, který si nechal dát druhou žlutou kartu za podražení soupeře. Žluté ponorce poté trvalo necelých 10 minut, než dokázala přesilovku využít. O to se postaral Hernández, kterému po standardní situaci předložil míč před prázdnou branku Gonzalo Escalante.

Na plný bodový zisk to ale nestačilo. V páté minutě nastavení se totiž na levé straně pokutového území odrazil míč ke střídajícímu Kaikymu a ten utaženou ránou k pravé tyči vystřelil Almeríi první bod. V závěru pak ještě za bezohledný skluz viděl červenou kartu domácí Fede San Emeterio.

Také historicky třetí vzájemné střetnutí v rámci nejvyšší soutěže tak skončilo nerozhodným výsledkem. Cádiz v příštím kole přivítá 1. září Villarreal, na hřišti Almeríe se tentýž den představí Celta Vigo.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele