24. kolo
09.02.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Betisu (© AFP)

Fornals oslavil návrat do rodné země gólem a vítězstvím na půdě Cádizu

Betis zvítězil ve 24. kole LaLigy na hřišti Cádizu 2:0. Domácí, kterým se nepodařilo již počtvrté v řadě skórovat, kapitulovali už v šesté minutě, kdy celek ze Sevilly poslal do vedení Willian José. Probuzený Brazilec se trefil po 13zápasovém střeleckém půstu. Svůj druhý start v dresu El Glorioso navíc jen pár sekund po změně stran gólově ozdobil i Španěl Pablo Fornals, jenž přišel v poslední den přestupového období na hostování z anglického West Hamu, a perfektně tak zastoupil zraněného Isca.

Špílmachr hostů Isco sice prožíval několik let nepoznanou sezonu, samotným Andalusanům se však příliš nedařilo. Důkazem bylo i předchozí klání s Getafe, ve kterém se bývalý středopolař Los Blancos zranil a které nabídlo spíše než fotbalovou krásu bitvu plnou emocí oceněnou 11 žlutými kartami. Cádiz v celém průběhu ročníku bojoval s mizernou produktivitou, v posledních týdnech se ovšem zlepšila jeho defenziva, jež se prezentovala dvěma čistými konty v řadě.

Myšlenky "Žluté ponorky" na vynulování dalšího soupeře vzaly za své již v šesté minutě. Lednová posila z brazilského Internacionalu Johnny totiž přihrávkou pod sebe našel volného Williana Josého, jenž ranou z prvního doteku ukončil dvouzápasovou neprůstřelnost Conana Ledesmy.

Po 20 minutách mohlo být na Estadio Nuevo Mirandilla ještě smutněji, Nabil Fekir si však na Ledesmu ranou z dálky nepřišel. Cádiz gólmana Ruie Silvu pořádně prověřil až krátce před přestávkou, kdy razantním projektilem neuspěl Gonzalo Escalante, a do šaten tak šli Piráti s jednobrankovým mankem.

To na ukazateli skóre vydrželo po návratu na hřiště jen několik sekund, když z vápna napřáhl Fornals a technickým obstřelem zaznamenal premiérovou trefu v novém působišti. Piráti se s nepříznivým výsledkem snažili něco udělat, avšak precizní defenziva sevillského týmu je do mnoha šancí nepouštěla. Domácí tak spoléhali, že se ujme některá z dalekonosných střel. Nejblíže snížení byl v 73. minutě ranou zpoza velkého vápna Robert Navarro, ani ten ale Silvu nepřekonal.

Souboj remízových přeborníků tak prohloubil výsledkovou mizérii Cádizu. Ten se v příštím kole představí 17. února na půdě Osasuny, Betis o den později přivítá Alavés.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele