33. kolo
28.04.2024 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Premiérová asistence slovenského reprezentanta pomohla Mallorce v Cádizu jen k bodu

Mallorca remizovala ve 33. kole LaLigy s Cádizem 1:1, a udržela tak šestibodový náskok na sestupové pozice. Tým z Baleárských ostrovů měl dokonce dlouho blízko ke druhému venkovnímu vítězství v ročníku, když už ve 12. minutě skóroval Vedat Muriqi, jemuž na gól přihrál slovenský reprezentant Martin Valjent. Ten zaznamenal mezi španělskou elitou teprve první "kanadský bod", ačkoliv nastoupil už ke svému 126. zápasu v této soutěži. Po změně stran ale o smírném výsledku rozhodl domácí Chris Ramos, jenž ke svým pěti brankám z podzimní části sezony přidal teprve první jarní trefu.

Situace Rumělek se zdála být před závěrem sezony poměrně bezpečná, po sérii špatných výsledků se však jejich náskok na první sestupovou příčku smrskl na pouhých šest bodů. Na obávané 18. příčce se přitom nacházel právě Cádiz, jenž navíc doma proti Mallorce prohrál naposledy v roce 2005.

Mallorca dokázala udeřit hned z první střely na branku, když ve 12. minutě našel Valjent ve vápně Muriqiho. Ten se dokázal uvolnit od obránce a hlavičkou k tyči rozvlnil síť. Krátce nato se k odraženému míči dostal Giovanni González, v dobré pozici však těsně přestřelil branku Conana Ledesmy. Hra se poté začala kouskovat, její tempo výrazně zbrzdilo velké množství faulů. Až v nastavení o sobě dal vědět také Cádiz, akrobatický pokus Ramose ale zastavil Predrag Rajkovič.

Piráti srovnali stav utkání v 59. minutě, když se k centrovanému balonu ve vápně mezi dvěma obránci prodral Ramos a umístil svou hlavičku k pravé tyči. Chvíli poté pálil zpoza šestnáctky Sergi Guardiola, jeho rána však prosvištěla těsně vedle. Na druhé straně hlavičkoval Matija Nastasič, bez problémů si nicméně poradil Ledesma. Brankář Cádizu se činil i v 86. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal střídající Sergi Darder. Těsně před koncem zápasu pálil Roger Martí, ale i když prostřelil hradbu těl před ním, mířil kousek vedle levé tyče.

Duel konkurentů v boji o záchranu tedy vyústil v remízu, která o něco více potěší hosty. Oba celky nyní čekají těžká klání proti madridským velkoklubům. Cádiz 4. května narazí na Real, Mallorca ve stejný den vyzve Atlético.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele