16. kolo
10.12.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Cádizu proklouzla výhra mezi prsty. Tápající Osasunu uchránila od porážky přísná penalta

Cádiz remizoval v 16. kole LaLigy na vlastním hřišti s Osasunou 1:1. Úvodní branku vsítil v 19. minutě Roger Martí, díky němuž se Piráti málem dočkali prvního tříbodového zisku od začátku září. Naděje domácích na posun v tabulce však utnul po změně stran Ante Budimir proměněnou diskutabilní penaltou, která se kopala po lehkém kontaktu míče s konečky prstů obránce. Nadále tedy platí, že Žlutá ponorka porazila soupeře z Pamplony naposledy v roce 2017, přičemž od té doby posbírala se Zrzky devět porážek.

Piráti se začali po sérii 11 ligových zápasů v řadě bez vítězství potápět čím dál hlouběji v tabulce. S vůbec nejhorší ofenzivou v celé lize se hráči Cádizu nacházeli až na 16. příčce s náskokem pouhých tří bodů na sestupové pásmo. V lepším rozpoložení ovšem nebyl ani jejich soupeř z Pamplony. Osasuna se totiž radovala z výhry naposledy na konci října, dosud navíc vybojovala jen o tři body více než domácí.

V 19. minutě šli domácí do vedení. Iván Alejo fantasticky nacentroval za obranu na Martího, který se nekompromisně prosadil. Druhou trefu mohl přidat Chris Ramos, ten však balon hlavičkou namířil těsně vedle tyče. Poté pálil z první Chimy Ávila, jeho tečovaný pokus však zamířil vedle brankové konstrukce. Ještě před změnou stran pálil Martí, tentokrát byl však připravený brankář Sergio Herrera.

Po změně stran Osasuna vletěla na domácí ve velkém tempu. Ideálně umístěnou hlavičkou k tyči se prezentoval Rubén García, fantasticky ovšem zakročil Conan Ledesma. Ten zasáhl i proti střele Ávily, která mířila do rohu brány. Další příležitost si vypracoval Moi Gómez, který už překonal gólmana, za brankáře však tělem zaskočil jeden z obránců. V 70. minutě už se Osasuna za svou aktivitu dočkala vyrovnání. Kopala totiž spornou penaltu poté, co se míč velmi mírně dotkl prstů Moma Mbayeho. Nabízenou příležitost využil projektilem po zemi k tyči Budimir. V závěru měl velkou příležitost na přiklonění všech bodů zpět na stranu domácích Martí, jenže svůj pokus namířil vedle tyče.

Duel dvou trápících se celků tak nakonec vítěze divákům nenabídl. Cádiz se v následujícím kole 17. prosince utká s Las Palmas, Osasuna změří o dva dny dříve síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele