13. kolo
11.11.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Nováček další senzaci nepřidal. První zásah mladíka Las Palmas smazal mazák Osasuny

Osasuna si po dvou prohrách v řadě připsala alespoň bod, když ve 13. kole LaLigy remizovala na svém stadionu s Las Palmas 1:1. Oba týmy se i přes množství nebezpečných náznaků v první půli prosadily až po změně stran. Na premiérový zásah 20letého Alberta Moleira v nejvyšší španělské soutěži odpověděl o pouhé čtyři minuty později sedmou trefou v ročníku téměř o generaci starší Ante Budimir. Hosté tak na překvapivou výhru nad favorizovaným Atlétikem Madrid z minulého kola navázali pouze bodem.

Nováček se v dosavadním průběhu podzimní části sezony prezentoval nad očekávání dobrou hrou, která přinášela také velmi slušné výsledky. Za všechno hovořily čtyři triumfy z posledních pěti ligových klání, ani v jednom z těchto zápasů navíc celek z Kanárských ostrovů neinkasoval více než jednu branku. Naposledy jeho sílu poznalo favorizované Atlético Madrid, jež si připsalo porážku 1:2. Na pozoru se tak musela mít i Osasuna, ta totiž prohrála třikrát z posledních čtyř případů a nebezpečně se začala propadat tabulkou.

Las Palmas v úvodu potvrzovalo, že se nachází ve větší pohodě a diktovalo tempo zápasu. Ve 13. minutě to byl ale Budimir, který se po nepatrné chybě v rozehrávce hostů dostal nadvakrát k zakončení, ani v jednom případě však neměl štěstí. I do třetice Budimirovi ve 38. minutě skvěle vychytal zakončení hlavou Álvaro Valles. Do konce prvního dějství už žádná nebezpečná situace nepřišla, a oba celky tak odcházely do šaten za bezbrankového stavu.

Ihned po vstupu do druhého poločasu byla Osasuna milimetry od vedení. David García si naskočil na centrovaný balon, ale šanci mu na brankové čáře zneškodnil fantastický Valles. Domácí se i nadále aktivně tlačili za úvodní trefou, nakonec to ovšem byli hosté, kteří se dostali do vedení. Krásnou individuální akcí se v 70. minutě prezentoval Moleiro a svou první brankou v LaLize otevřel gólový účet zápasu. Jen o čtyři minuty později odpověděl smolař Budimir, když hlavou bleskurychle vyrovnal.

Souboj celků z druhé poloviny tabulky tedy skončil dělbou bodů. Osasuna se znovu představí 26. listopadu na hřišti Villarrealu, Las Palmas ve stejný den změří síly venku s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele