12. kolo
04.11.2023 14:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Girony (© AFP)

Girona se po působivém comebacku vyhoupla na špici LaLigy

Fotbalisté Girony vyhráli ve 12. kole LaLigy na půdě Osasuny 4:2 a minimálně do nedělního večera se posunuli do čela tabulky. Hosté působili v utkání aktivněji, po gólu Anteho Budimira z 55. minuty, který byl už jeho druhým v zápase, se však blížili ke druhé porážce v sezoně. S tím se ale nesmířila ukrajinská ofenzivní vozba hostů, když nejprve srovnal Arťom Dovbyk a následně stejný hráč asistoval u vítězné branky Viktora Cygankova.

Nezastavující překvapení letošní fotbalové sezony z Girony stále poráželo jednoho soupeře za druhým a v tabulce se s 28 získanými body nacházelo jen o horší vzájemný zápas na druhé příčce. Blanquivermells zdobila především silná ofenziva, která byla společně s Barcelonou nejlepší v soutěži. Její sílu měla tentokrát okusit domácí Osasuna. Ta v posledních kolech střídala výhry s prohrami, přičemž na vlastní půdě naplno bodovala v letošním ročníku pouze jednou.

Hosté od začátku ukazovali svou sílu. Arnau Martínez našel skvělým centrem ze strany hlavu Yangela Herrery, jehož pokus byl sice tvrdý, avšak o pár centimetrů nepřesný. Další šance už se přeměnila v gól. V rychlém protiútoku nahrál Dovbyk kolem obránce Ivánu Martínovi, jenž míč doklepl do odkryté brány. Ve 25. minutě přišlo vyrovnání. Přízemní projektil Moie Gómeze ještě dokázal gólman Paulo Gazzaniga vyrazit, nicméně pouze k Budimirovi, jenž ranou pod břevno rozvlnil síť. Živou vodou polití Zrzci byli nadále aktivnější, do konce prvního dějství si však další příležitost nevypracovali.

Po změně stran pálil levačkou na zadní tyč Johan Mojica, jenže o pár centimetrů minul. V 55. minutě se domácí zaslouženě dostali do vedení. Centr Mojicy si našel Budimir, který hlavičkou přidal druhý gól v zápase. Girona se nesložila a radovala se z vyrovnání. Další povedený centrovaný míč ze strany tentokrát vyslal Miguel Gutiérrez, jenž našel volného Dovbyka a ten hlavou srovnal. Gironistes v 80. minutě skóre dokonce otočili. Dovbyk balon skvěle přiklepl k Cygankovovi, jenž nadvakrát překonal brankáře, čímž zařídil svému týmu tříbodový zisk. V nastaveném čase ještě přidal další gól výstavním volejem Aleix García.

Girona potvrdila fantastickou formu i v Pamploně a opět si odvezla plný bodový zisk. Oba celky sehrají další ligové kolo 11. listopadu. Osasuna změří síly s Las Palmas, Blanquivermells poté vyzvou Vallecano.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele