5. kolo
16.09.2023 14:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Iňaki Williams (© AFP)

Sancetovo zvonění na břevno přivolalo plný bodový zisk. Cádiz zlomila dvouminutovka hrůzy

Athletic v pátém kole LaLigy po výsledku 3:0 přehrál Cádiz, čímž prodloužil sérii neporazitelnosti na čtyři utkání v řadě. Domácí předvedli kvalitní útočný výkon, avšak dlouho se nemohli dočkat branky i kvůli dvěma nastřeleným břevnům Oihana Sanceta z první půle. Vše změnil až v 66. minutě gól Gorky Guruzety, na nějž bleskově navázal pojišťující trefou Asier Villalibre. Hosté tak nepotvrdili dobrou formu ze začátku nového ročníku a dalšího favorita o body neobrali.

V Baskicku se střetly dva celky, které měly v dosavadním průběhu sezony možná trochu překvapivě totožnou bilanci dvou výher, remízy a porážky. Z toho měli o poznání větší radost v Cádizu, který v loňském ročníku skončil pouhé dva body nad sestupovými příčkami. Žlutá ponorka neměla důvod si nevěřit ani nyní, neboť na hřišti v Bilbau uspěla ve dvou z posledních tří návštěv, pokaždé to navíc bylo s čistým kontem.

Rojiblancos se od počátku snažili o útočnou aktivitu, nicméně kromě jasné převahy v držení míče si nevypracovali nic, čím by mohli jakkoliv ohrozit Conana Ledesmu. Dobrou pozici pro skórování měl ve 24. minutě Guruzeta, který si naběhl na centr z přímého kopu z pravé části hřiště. Svou hlavičku ale nasměroval přímo do náruče brankáře hostů. Ještě blíž gólu byl o čtyři minuty později Sancet. Po centru zleva totiž hlavičkoval nikým nehlídaný do břevna. Baskové nadále utahovali šrouby. Álex Berenguer napřáhl po půlhodině hry k jedovaté střele a ta jen těsně prosvištěla vedle tyče. Krátce před pauzou pak brankovou konstrukci znovu orazítkoval Sancet.

Domácí fotbalisté navázali po poločase na svoji aktivitu a v 58. minutě se mohli radovat, to by ale nadvakrát nesměli zblízka selhat. Nejprve totiž předvedl senzační instinktivní zákrok Ledesma a hned následující dorážku odvážně zblokoval jeden ze skluzujících obránců. Sladkou odměnu si tak Baskové vychutnali až v 66. minutě. Guruzeta si naběhl na dlouhý centr a hlavičkou na zadní tyči potrestal Ledesmův špatný výběh. Hned za dvě minuty se k odraženému míči ve vápně dostal Villalibre a rovněž hlavou přidal druhý gól. Úplnou tečku za utkáním pak v nastavení třetí trefou napsal Iňaki Williams.

Athletic tedy proti outsiderovi zvítězil a připsal si třetí letošní triumf. Jeho dalším soupeřem bude 22. září Deportivo Alavés. Cádiz o dva dny později změří síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele