11. kolo
23.10.2022 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Nicolas Jackson (© AFP)

Villarreal udolal Almeríi, výhru za pět minut dvanáct trefil Jackson

Žlutá Ponorka se díky těsné výhře 2:1 nad Almeríí posunula na sedmé místo tabulky. Hosté šli do vedení po gólu Melera, favorit ale díky trefám Baeny a Jacksona skóre otočil, a to i přesto, že dohrával pouze o deseti.

Utkání začali aktivněji domácí, kteří už v sedmé minutě dali velmi důrazně najevo, že si půjdou pro tři body. K hlavičce v pokutovém území se dostal Chukwueze a jen skvělý zákrok Pacheca mu překazil gólovou radost. Žlutí měli stále více ze hry, k šancím se však téměř nedostávali, a tak se po první důraznější akci radoval celek z Andalusie.

Celou akci začal svou přihrávkou na levou stranu Touré, který našel rozběhnutého Gonzala Melera. Ten bez větších problémů prošel až do pokutového území a střelou na zadní tyč nedal šanci brankáři Rullimu. "Rojiblancos" se tak dostali do vedení prakticky z ničeho. Když pak Fernando Pacheco zasáhl i proti střele Mojicy, těsně před pauzou, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Druhý poločas začal pro domácí hořkosladce. Dočkali se sice srovnání v podobě hlavičky Álexe Baeny po rohovém kopu, radující se Španěl si však při následné oslavě přetáhl přes hlavu svůj dres, čímž dal hlavnímu arbitrovi jasnou záminku k udělení žluté karty. Ta však byla pro Baenu již druhá, a tak musel předčasně do sprch.

Po krásném centru se pak dostal k nadějné střele Akieme, Gerónimo Rulli ji však dokázal vyrazit. Emeryho svěřenci, kteří se domácí zápasy hrají ve valencijském azylu se pak dostávali čím dál více pod tlak a další šanci přežili v 84. minutě, kdy z přímého kopu krásně zakončoval Embarba. V pohotovosti však byl opět brankář Rulli, který ji efektním zákrokem vytáhl nad břevno.

A tak se nakonec v závěru nastaveného času mohli radovat domácí. Po skvělé přihrávce za obranu od Pareja se úplně sám před brankářem hostů objevil Nicolas Jackson a s nabídnutou příležitostí si poradil s lehkostí. Zakončil neomylně k levé tyči a domácí fanoušci propukli v jásot. Oddechnout si pak mohl zejména nešťastník Baena.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele