16. kolo
07.01.2023 16:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gerard Moreno (© AFP)

Villarreal udělil Realu lekci z produktivity a slaví tři body

Real Madrid toho ve Villarrealu moc nepředvedl a Žlutá ponorka mu naopak udělila lekci z produktivity. Pino s Morenem rozhodli o tom, že tři body tentokrát zůstanou doma.

Real má před sebou jasný cíl - nepustit konkurenční Barcelonu do trháku. A dnes potřeboval vyhrát, byť ho na Estadio de la Cerámica čekal velmi těžký soupeř. Dnešní den se navždy zapsal do historie Bílého baletu, protože vůbec poprvé v historii se stalo, že v jeho základní sestavě nenastoupil ani jeden jediný Španěl. Hned od začátku se ale Ancelottiho svěřenci dostali pod tlak. V páté minutě ztratil stoper Éder Militão míč a centrovaný míč tečoval patou Coquelin do tyče!

Brazilský obránce se předvedl i na druhé straně, když si prohodil místo s Benzemou a jím rozehranou akci zakončoval. Prakticky sám před Reinou ale pálil mimo. Postupem času se z tohoto duelu stával boj o míč, nejčastěji odváděný ve středu hrací plochy. A právě zde udělal deset minut před koncem velkou chybu Parejo. Měl ale štěstí, že Benzema nerozeběhl nabízejícího se Viníciuse, nýbrž akci zpomalil a nechal se faulovat.

Mladý útočník Realu se objevil ve velké šanci pár minut před odchodem obou celků do šaten. Viníciuse oslovil svým pasem Fede Valverde, jenže Vinícius pálil jen do skvěle postaveného a připraveného veterána Reiny.

Druhá půle už se nesla ve znamení aktivnějšího zápasu. Jen tři minuty po návratu ze šaten totiž Bílý balet nabídl vlastní chybou míč Villarrealu a těžil z toho Moreno. Ten u vápna ještě oslovil volného Yeremiho Pina, než se k němu stáhli hostující obránci, a Pino už si obstřelem brankáře Courtoise poradil - 1:0.

Real rozhýbal své ofenzivní manévry jen o chvíli později, když Vinícius pronikl do vápna a zpětnou nahrávkou oslovil Benzemu. Poslední držitel Zlatého míče sice vypálil dobře, ale blok tří těl neměl šanci prostřelit. Jenže to Realu zas tak moc vadit nemuselo, protože VAR sudího Sota přivolal k obrazovce. Všiml si totiž ruky bránícího Foytha při průniku Viníciuse. Takže Benzema dostal šanci na reparát a z penalty se nemýlil!

Tahle oslava ale měla jepičí život, protože jen o minutu později zahrál při pádu rukou taky David Alaba a sudí měl znovu jasno - penalta. Svou pověst kanonýra dal všanc Gerard Moreno a počínal si více než sebejistě. Remízový stav trval pouhé tři minuty. A protože vydržel bez větších šancí či dramat až do závěrečného hvizdu, tak Villarreal slaví nečekané tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
Pharrell

0:2 1:2 RM

Reagovat
kattos

Lekci z produktivity? Viděl vůbec ten zápas?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele