4. kolo
04.09.2022 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal proti Elche nezaváhal a v lize už neinkasoval 465 minut

"Žlutá ponorka" dál pluje LaLigou bez výraznějšího zaváhání a i po čtvrtém kole bude v popředí tabulky. Villarreal doma porazil Elche vysoko 4:0 a přitom znovu udržel čisté konto. Jeho ofenziva spustila již v první půli a nejprve se trefil Gerard Moreno a po něm Giovani Lo Celso. Další dvě trefy přišly až v samotném závěru z kopaček Francise Coquelina a Josého Luise Moralese.

Elche bylo prakticky okamžitě pod tlakem a jen s velkým štěstím neinkasovalo už v první čtvrthodině. Villarreal v tomto časovém úseku vyprodukoval čtyři střelecké pokusy a všechny mohly skončit gólem. Trenér Emery jen schovával obličej v dlani po šancích Pedrazy, Jacksona a Piny. Ve 22. minutě už sice rozvlnil síť Gerard Moreno, ale prozatím Elche zachránil zdvižený praporek.

Nápor Villarrealu ale sílil a ve 26. minutě už to bylo zaslouženě 1:0 pro domácí. Femeníův centr doklepl zblízka nadvakrát za záda Badíi Gerard Moreno. Elche se nechytalo a Emeryho svěřenci ještě v prvním poločase odskočili na rozdíl dvou branek. Jackson šikovně posunul balón na Giovaniho Lo Celsa, jenž ho z rohu malého vápna poslal nekompromisně pod břevno.

Trenér Unai Emery mohl být s výkonem svého mužstva naprosto spokojen. Villarreal využil převahu dvěma góly a i po změně stran měl zápas pod svojí kontrolou. Po hodině hry přicházely další šance a nástřel Pedrazy nedosáhl Mina a Chukwuezeho tečovaná střela skončila na boční síti.

To už se rozeběhla závěrečná čtvrthodina a nic nenasvědčovalo tomu, že by bylo Elche schopné výsledek zdramatizovat, vyrovnat či dokonce otočit. Naopak Villarreal neměl dost a v samotném závěru postupně zvýšil na rozdíl čtyř branek. V 86. minutě ještě neproměnil stoprocentní tutovku Capoue, ale dokořán otevřená obrana Elche posléze stejně inkasovala.

Nikým nehlídaný Francis Coquelin si počkal na Chukwuezeho přihrávku a halfvolejí k tyči dal na 3:0. V nastaveném čase byl sám před brankářem i José Luis Morales a Badíu si vychutnal rychlou kličkou a střelou do prázdné branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele