1. kolo
14.08.2022 19:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

Gattuso začal vítězně, Valencia udolala Gironu

Vítěznou premiéru na lavičce Valencie má za sebou Gennaro Gattuso. Jeho tým porazil na Mestalle nováčka Gironu 1:0, když jedinou branku vstřelil z pokutového kopu v nastavení první půle Carlos Soler. Utkání výrazně ovlivnila i červená karta pro Eraye Cömerta, nicméně Girona nedokázala početní převahu využít.

Utkání na Mestalle začalo v opatrném tempu a dlouho nebyla k vidění žádná větší příležitost. Valencia zbytečně nebláznila a čekala na vhodné okamžiky. Ty se domácím naskytly s blížícím se koncem prvního poločasu. Nejprve Solerův volný přímý kop kryl Juan Carlos a o čtyři minuty později se uvolnil Duro a branku naštěstí pro Gironu netrefil.

Rozhodující moment přišel až těsně před koncem. Castillejův přímák zastavil rukou v pokutovém území Valero Fernández a sudí Figueroa nařídil pokutový kop. Ten s velkým přehledem proměnil Carlos Soler a Valencia vedla do šaten 1:0.

Gennaro Gattuso mohl být s výsledkem první půle spokojen, méně však se vstupem Los Che do druhého dějství. V 52. minutě totiž Eray Cömert dostal za ostrý zákrok na Castellanose červenou kartu a Valencia šla do oslabení. Počet sil se sice měl vyrovnat po zákroku Saíze, který se k nelibosti Gattusa pan Figueroa neodvážil odpískat. Hned vzápětí pelášili domácí do šance a Castillejo střílel těsně vedle.

Girona hledala skulinky v defenzivě domácích a Stuani na malém vápně netrefil balón. Krátce nato Mamardašvili zasáhl proti střele Aleixe Garcíi. Girona si udržovala územní převahu a s postupujícím časem její tlak rostl. Obrana Valencie ale nemusela řešit žádný závažnější moment před Mamardašvilim a to ani po dlouhém sedmi minutovém nastavení. Valencia porazila Gironu nejtěsnějším rozdílem a vítěznou premiéru zapsal Gennaro Gattuso.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele