16. kolo
06.01.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Cádiz si nečekaně snadno poradil s Valencií

Valencia doma padla, protože si za celý zápas vytvořila jedinou šanci. Cádiz jich naopak měl několik a jednu z nich díky Alcarazovi proměnil.

Cádiz na tom v lize není právě nejlépe a Valencia se těšila, že si před vlastními fanoušky zaplněného stadionu Mestalla s chutí zastřílí. Jenže tenhle plán se velmi brzy po trochu zpožděném zahájení utkání začal rozpadat. První, kdo udeřil, totiž byli hosté. Ti podnikli rychlý brejk tažený Rubénem Sobrinem, který se nenechal zastavit ani dvojicí obránců Los Che. Vpadl do vápna a zpětnou nahrávkou na penaltu oslovil jmenovce Alcaraze. Na jeho ránu k tyči byl mladý gruzínský brankář Mamardašvili krátký!

Valencia se chvíli nemohla vzpamatovat z úvodního šoku, přeci jen s něčím podobným ve svých plánech trenér Gattuso asi nepočítal. Naopak jeho svěřenci málem znovu inkasovali z dalšího brejku jen pár minut po první brance. Lozano krásně uvolnil Alcaraze a ten v obrovské šanci napálil míč vysoko nad!

Netopýrům se pořád nedařilo smysluplně držet míč, natož pak ohrozit branku soupeře. Cádiz naopak sebejistě působil snad při každém kontru, který podnikal. Jeden takový vzal na svá bedra těsně před koncem poločasu Anthony Lozano. Ze své poloviny vyvezl míč, nedbal na napadání soupeřů a po kličce ve vápně prudce zakončil k tyči. Mamardašvili byl ale tentokrát připraven a jeho ránu zneškodnil.

Valencii se povedlo výrazně ohrozit brankáře Ledesmu až v 68. minutě. Obránce José Gayá vyslal nádhernou ránu zpoza vápna, avšak Ledesma v bráně Cádizu vystřihl perfektní zákrok. Valencia dnes podala značně nekonzistentní až unavený výkon, takže efektivnější Cádiz se radoval z nečekaných tří bodů!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V jednom ze dvou následujících kol Valencia doma ztratí . Bude to zápas, který budu mět na lupenu 100 pro .

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí nebyl .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele