37. kolo
27.05.2023 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Rodrygo (© AFP)

Sevilla nestačila na Real Madrid, ten v závěru otočil skóre

Sevilla doma dobře začala a na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána vedla nad slavným Realem Madrid o jednu branku, jenže "Bílý balet" se nehodlal vzdát. Na Mirovu trefu odpověděl ještě před koncem první půle mladý Brazilec Rodrygo a stejný hráč pak ke konci zápasu dokonal obrat, čímž se pro mnohé hostující fandy stal hrdinou.

Přitom se úvod utkání vyvíjel úplně jinak a prim hráli domácí. Sevilla se totiž dostala do vedení po pouhých třech odehraných minutách! Ano, někteří fanoušci ještě hledali svá místa, když se k ráně dostal Bryan Gil a sledoval, jak jeho vyraženou ránu uklízí do sítě za záda brankáře Thibauta Courtoise Rafa Mir. Tomu dokonale posloužil jak instinkt, tak první dotek s míčem.

Pak už ale začal úřadovat Rodrygo. Brazilský křídelník nejprve dostal průnikovou nahrávku od Lucase Vázqueze a mířil sám na brankáře Bounoua, jenže ho nedokázal prostřelit. Delší dobu se ani jeden z týmů nedokázal dostat soupeři na kobylku, Sevilla ale rozhodně nehrála nějaký bojácný fotbal. Působila soustředěným dojmem, i když ji ve středu čeká zápas sezony ve finále Evropské ligy s AS Řím.

Jenže ve 29. minutě přesto inkasovala. A to po naprosto parádně zahraném volném přímém kopu. Po faulu na Tchouaméniho si míč postavil Rodrygo a balon zatočil krásnou ranou z devatenácti metrů mimo dosah brankáře Bounoua!

Ani Sevilla se ale nehodlala smířit s remízou a chtěla si vzít své vedení zpět. Na další šanci nemusela čekat nikterak dlouho, deset minut před koncem první půle se totiž v šanci po přihrávce od beka Montiela objevil Erik Lamela. Rozhodl se pro střelu, jenže pouze sledoval, jak jeho rána orazítkovala tyč Courtoisovy brány!

Do druhé půle vstoupila Sevilla zase trochu líp. Pět minut po změně stran si na centr z pravé strany naskočil Rafa Mir, jenže tentokrát svou druhou branku nedal - trefil jen boční síť. Postupem času oba trenéři prostřídali, ale rozdíl znamenal hráč, který už na trávníku byl. Brazilec Rodrygo, který si našel nahrávku od Toniho Kroose, obešel dva protihráče a napálil míč krásně k tyči mimo dosah brankáře Bounoua!

O chvíli později hlavičkoval vedle střídající mladíček Álvaro Rodríguez. V závěru ještě neudržel nervy na uzdě Marcos Acuña a po faulu na soupeře viděl od sudího Césara Sota Grada červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele