18. kolo
21.01.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Rakitić (© AFP)

Sevilla v závěru urvala výhru 1:0, z penalty rozhodl Rakitić

Seville se v tomto ročníku LaLigy vůbec nedaří a domácí duel s Cádizem to znovu potvrdil. Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána se sice domácí radovali z důležité výhry 1:0, ovšem více jak 87. minut se hrálo bez branek.

Prohra s Gironou v minulém kole znamenala pád do sestupového pásma, odkud se chtěli Rojiblancos co nejdříve vyškrábat a doma k tomu měli veškeré předpoklady. Cádiz však ukázal, že ho není radno podceňovat, a i když nakonec padl, odvedl slušný výkon.

Je pravdou, že v prvním poločase měla Sevilla navrch, ale žádné její šance nekončily gólem. Anthony Lozano jako první prověřil pozornost brankáře a velký rozruch činil svojí hrou aktivní Érik Lamela. V závěru poločasu dokonce vstřelil gól, nicméně z ofsajdového postavení, takže se šlo do šaten za stavu 0:0.

I po změně stran hrozila spíše Sevilla a v 51. minutě vytáhl volej Rakitiće skvělý Ledesma. Cádiz se účelně bránil a když už to nešlo, skvěle zasáhl brankář. V 68. minutě vytáhl Ledesma skvělé věci a gólem neskončily pokusy En-Nesyriho ani Torrese.

O osudu utkání nakonec rozhodla penalta. Tři minuty před koncem zahrál Alejo rukou v pokutovém území a následoval krutý verdikt pokutového kopu. Navíc to nebyl jediný trest, protože Alejo měl už druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Do třetice pak penaltu proměnil Ivan Rakitić a Sevilla díky tomu získala důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Snad se zase nespálím, ale teď už to Sevilla musí prostě uhrát....s tímhle kádrem a sestoupit? 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele