17. kolo
02.02.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslava branky Asensia (© AFP)

Real Madrid porazil Valencii a snížil ztrátu na první místo

V netradiční čtvrteční dohrávce LaLigy porazil obhájce titulu Real Madrid hosty z Valencie 2:0 a snížil ztrátu na první Barcelonu na pět bodů. Bílý balet byl po celý zápas lepším týmem a Los Che vlastně do ničeho nepustil. První branku madridského velkoklubu obstaral Marco Asensio, tu druhou přidal hned vzápětí Vinícius Júnior.

Real Madrid si vytvořil první gólovku po pár minutách hry, ale Asensio vynikající Modrićovu přihrávku nezužitkoval a z úhlu Mamardašviliho nepřekonal. Asensio měl v prvním poločase ještě jednu velkou šanci a i tu Valencia přečkala, když obrana Los Che zblokovala zakončení na rohový kop.

Carlo Ancelotti musel už ve 37. minutě poprvé sáhnout ke střídání a zraněného stopera Militaa nahradil Carvajal. Real si udržoval převahu a v nastaveném čase dokonce rozvlnil síť, ovšem mělo to svůj háček. Hlavička Antonia Rüdigera sice skončila v brance, ale Karim Benzema se ještě před tím dopustil faulu a tím pádem skončil poločas 0:0.

Valencia se snažila Bílý balet utaktizovat, jenomže začátek druhého poločasu jí nevyšel podle představ a Real vstřelil v 52. a 54. minutě dvě slepené branky. Nejprve se krásně opřel do balónu Marco Asensio a hned vzápětí poslal balón k tyči Vinícius Júnior. Brankář Mamardašvili tak v krátkém sledu dvakrát inkasoval a to celé utkání rozhodlo.

Defenzíva Valencie se na moment sesypala a od rychlého třetího gólu jí zachránil Mamardašvili, potažmo blokující obránce. Netopýrům stačila jedna branka a byli by zpět v zápase, ovšem k tomu nedošlo a naopak čtvrthodinu před koncem bylo "vymalováno". Gabriel Paulista z frustrace nakopl Viníciuse a od sudího viděl zaslouženě červenou kartu. Pro Los Che to znamenalo definitivní konec nadějí.

Real Madrid porazil Valencii 2:0 a snížil ztrátu na vedoucí Barcelonu na pět bodů. Naopak hosté mají o čem přemýšlet, protože od nového roku v LaLize ještě nevyhráli a propadají se tabulkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Naseroslosos23

3:0

Reagovat
Naseroslosos23

3:0

Reagovat
Pharrell

2:0 3:0 RM pls easy win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele