32. kolo
29.04.2023 18:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Benzema hattrickem pojistil Realu Madrid průběžné druhé místo

Držitel Zlatého míče Karim Benzema byl ústřední postavou zápasu mezi Realem Madrid a Almeríou. Favorit zvítězil díky jeho hattricku 4:2 a pojistil si druhé místo před dotírajícím Atléticem. Mohl přitom vyhrát mnohem větším rozdílem, kdyby v závěru za Martínezem nezvonily tyčky. Pokud jde o hosty, ti se mohou po tomto víkendu ocitnout v sestupovém pásmu.

Pro domácí ekipu Carla Ancelottiho to byl na Santiago Bernabéu vydařený podvečer a radost museli mít i fanoušci. Real totiž spustil už po pěti minutách, když Vinícius odvedl na levé straně skvělou práci a z jeho přihrávky těžil před brankou skórující Karim Benzema. Rychlý gól bylo přesně to, co Bílý balet potřeboval. V 17. minutě si pro změnu na levé straně hřiště pohrál Rodrygo a jeho zpětnou přihrávku zatloukl do sítě opět Karim Benzema!

Real Madrid v prvním poločase naprosto dominoval a postupně se dostal do třígólového trháku. Ve 41. minutě byl v pokutovém území faulován Vázquez a Karim Benzema dostal možnost zkompletovat hattrick. Ujít si jí samozřejmě nenechal a střelou do pravého dolního rohu zvýšil na 3:0. Almería byla zralá na ručník, ale ještě před poločasovým hvizdem dokázala zničehonic snížit a vrátit se do hry. Ramazani byl ve vápně trestuhodně neobsazený, v klidu si převzal přihrávku a pak ještě vyšperkoval akci přihrávkou před prázdnou branku na Lázara, který snížil.

Stejně jako do prvního poločasu, vstoupil i do druhého Real výrazně aktivněji. Hned ve 48. minutě se krásně z otočky prosadil Brazilec Rodrygo a vrátil domácím tříbrankový náskok. Ancelottiho svěřenci se snažili kontrolovat hru, jenomže v 61. minutě se Almería znovu přiblížila na dva góly. Portillův centr zatloukl na přední tyči hlavou Lucas Robertone tak, že Courtois nezvládl zasáhnout. Defenzíva domácích byla po druhé načapána v nedbalkách, což před blížícím se semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City není povzbudivá zpráva.

Každopádně otěže tohoto utkání měl Real pevně ve svých rukou. V 78. minutě měl gólman Martínez plné ruce práce se střelou Asensia a chvíli na to přes něj přepadl Benzema, načež sudí nejprve odpískal penaltu a po shlédnutí videa jí odvolal. Čtvrtá branka nakonec nebyla Benzemovi přána, protože tři minuty před koncem zastavila jeho střelu tyčka. Marco Asensio jí o tři minuty později zopakoval a mezitím ještě nebyl uznán gól Camavingovi. Almería si mohla ve finiši zápasu odvézt debakl, ale měla štěstí a výsledek je pro ní i přes porážky přívětivý. Real Madrid tak odčinil porážku z minulého kola, nicméně na vedoucí Barcelonu ztrácí pořád hodně bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele