4. kolo
03.09.2022 16:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vinícius Junior (© AFP)

Real Madrid porazil Betis a jako jediný zůstává bez porážky

Obhájce titulu Real Madrid už je jediným týmem LaLigy, který ještě neztratil ani bod. V souboji dosud stoprocentních týmům porazil sevillský Betis 2:1 a pojistil si první místo. Hosté odehráli na Santiago Bernabéu vyrovnaný zápas, avšak ve prospěch Realu hrála větší kvalita v zakončení. Brankáře Ruie Silvu postupně překonali Brazilci Vinícius Júnior a Rodrygo.

Na Santiago Bernabéu se potkaly dva stoprocentní týmy. Jak Real Madrid, tak i Betis měl na svém kontě devět bodů a bylo tedy jasné, že minimálně jeden z nich ztratí. Navíc Verdiblancos neprohráli na Realu Madrid od roku 2017! Ale každá série jednou končí.

Real Madrid na tom začal pracovat hned od úvodní minuty a dlouho na první gól nečekal. Vinícius Júnior dostal už po deseti minutách přesnou přihrávku na hranici ofsajdu a s přehledem přeloboval brankáře Ruie Silvu. Pro Betis to navíc nebyla jediná pohroma, protože jen o dvě minuty později musel odkulhat ze hřiště zraněný Nabil Fékir a to byla velká ztráta.

Nicméně ani Pellegriniho svěřenci nezůstali dlouho po zadu a v 18. minutě bylo vyrovnáno. Skvělou práci odvedl po autovém vhazování Borja Iglesias, jehož přihrávku zužitkoval pohotovou střelou Sergio Canales - 1:1. Na to mohli domácí také rychle odpovědět a Rodrygovu pobídku poslal nad Vinícius. Madridští ještě zůstali u balónu a hlavičku Tchouaméniho zlikvidoval i s pomocí tyče Rui Silva. Betis se statečně držel a po prvním poločase remizoval s Realem Madrid 1:1.

Domácí byli na začátku druhého poločasu opatrnější a respekt ze soupeře byl patrný. To však nezastavilo Luku Modriće, aby si v 55. minutě navedl balón na střelu a pořádně provětral Silvovi rukavice. Real Madrid ale strhl vedení na svojí stranu a to po hodině hry. Střídající Valverde poslal balón za sebe na osamoceného Rodryga, jenž vstřelil rozhodující gól. A nemuselo zůstat o jednoho gólu, protože zakrátko Rodrygo zakončoval z úhlu a hostující svatyni netrefil. Betis sehrál s Realem vyrovnanou partii, ale scházela mu přesnější koncovka. Real Madrid těsné vedení uhájil a v LaLize už je jediným stoprocentním týmem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele