21. kolo
15.02.2023 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Oslavující Karim Benzema (© AFP)

Real bez problému smetl Elche

Real Madrid se ve středeční dohrávce kola s Elche nemazal a o svém vítězství rozhodl už v prvním poločase. Prosadili se Marco Asensio a dvakrát Karim Benzema. Ve druhém poločase přidal další zásah Luka Modrić a pečetil výhru v konečné výši 4:0. Bílý balet tak snížil ztrátu na vedoucí Barcelonu na osm bodů. Pokud jde o hosty, ti nenavázali na úspěšný víkend z minulého týdne a v tabulce LaLigy zůstávají beznadějně na posledním místě.

MS klubů odsunulo ligový zápas Realu Madrid s Elche na středu a málokdo věřil, že by poslední tým tabulky dokázal obhájce titulu zaskočit, a zvláště na Santiago Bernabéu.

Real byl také od začátku jasně lepší. Netrvalo to přitom dlouho a ujal se vedení. Marco Asensio se v 8. minutě rozhodl pro individuální průnik do šestnáctky, z obránců Elche si přitom udělal kužely a přesnou střelou otevřel gólový účet utkání.

Domácí zkrátka hned od začátku převzali vývoj zápasu pod svojí správu a dál hrozili. V 16. minutě se položil do "rybičky" Karim Benzema a branku těsně netrefil. Problém s přesnou muškou nevyřešil ani Valverde, nicméně Real to nemuselo mrzet. Po půlhodině hry zahrál ve vápně rukou Roco a nařízenou penaltu suverénně proměnil Karim Benzema.

Světlý okamžik pro Elche přišel o šest minut později, jenomže Diego González nedokázal zády k brance stlačit balón do branky. V závěru prvního poločasu přišel penaltový moment číslo dvě. Rodrygo se stahovačkou zbavoval Gonzáleze, po kontaktu s ním lehce zaškobrtl a spadl na zem. I v tomto případě dostal veškerou důvěru Karim Benzema a Badía, i když vystihl směr, byl bez šance.

Utkání bylo v podstatě rozhodnuto, i přesto si ve druhém poločase Real dělal, co chtěl. Badía ale jako zázrakem "přežil" šance Rodryga, Benzemy či Asensia. Držitel Zlatého míče Benzema několikrát doslova odmítl hattrick. S ubývajícím časem se nakonec Ancelottiho tým rozhodl šetřit síly, rozhodně se nikam nehnal.

I přes úspornější režim nakonec vstřelil i čtvrtý gól. V závěrečné desetiminutovce přenechal Asensio zpětnou přihrávku Camavingy spoluhráči Modrićovi a chorvatský středopolař dobrou ranou zvýšil na 4:0. Elche rezignovalo, sudí De Burgos ani neměl potřebu výrazněji nastavovat. Real Madrid jasně porazil Elche 4:0 a stáhl manko na Barcelonu na osm bodů. Naopak Elche na senzační výhru nad Villarrealem nenavázalo, zůstalo tedy poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele