6. kolo
18.09.2022 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Betis se s Gironou trápil, ale překvapení nedopustil

Real Betis zůstane i po tomto kole v kontaktu s vedoucí špičkou. Rozhodla o tom těsná výhra 2:1 nad Gironou, která se pro domácí nerodila vůbec lehce. Andalusané rychle inkasovali, ale obrat završili až v závěrečné dvacetiminutovce. Oba góly Verdiblancos vstřelil Borja Iglesias.

Betis nadále šlape jako hodinky a i když nedělní výkon nebyl bezchybný, podařilo se získat důležité tři body. Girona byla dle očekávání houževnatým soupeřem a od první minuty to dělala Betisu hodně nepříjemné.

Vývoj utkání samozřejmě poznamenala rychlá branka v domácí síti. Betis začal hodně vlažně a Girona pro to neměla pochopení. Gutiérrez naprosto bez problému přešel přes několik hráčů a přihrávkou napříč vápnem vysunul Arnaua Martíneze, který už v 7. minutě prostřelil Ruie Silvu. Betis se ale rychle vzpamatoval a po čtvrthodině hry bylo srovnáno. Espinosa v pokutovém území podsekl Sáncheze a sudí nařídil pokutový kop. Borja Iglesias utaženou střelou k tyči nezaváhal a vyrovnal na 1:1.

Ve 21. minutě došlo na další zajímavý okamžik, když trenér Míchel Sánchez cosi utrousil k hlavnímu sudímu a ten ho bez milosti vykázal červenou kartou na tribunu. Chvíli na to Girona zazdila gólovku, když prudkou hlavičku Carvalha zlikvidoval Rui Silva.

Reinier Carvalho byl hodně vidět a po změně stran se po jeho otočce a střele zatřásla branková konstrukce. Girona ve druhém dějství hodně zlobila a měla herně navrch, jenomže šance neproměňovala a to jí nakonec stálo body. V 71. minutě totiž pláchl obraně Katalánců Borja Iglesias a samostatný postup proměnil ve vedoucí gól.

Girona měla na odpověď ještě čas, ale Betis jí do konce zápasu do ničeho nepustil. V závěru pak odmítl pojistku Willian José a stav 2:1 se tak nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele