1. kolo
15.08.2022 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Juanmi (© AFP)

Real Betis bez potíží porazil Elche

Bezproblémový vstup do nové sezony má za sebou Real Betis, který doma v pondělní dohrávce porazil Elche 3:0. Verdiblancos zadělali na výhru již v prvním poločase trefami Borjy Iglesiase a Juanmiho, který se prosadil i po změně stran. Klíčovým okamžikem ale bylo brzké vyloučení hostujícího Johna Donalda.

Byl to zcela zásadní moment. V 17. minutě John Donald uplatňoval své parametry v souboji s protihráčem a protože ho zastavil nedovoleně, navíc v rodící se velké šanci, byl rovnou vyloučen. Rozhodnutí sudího Cuadry se pramálo líbilo hráčům Elche, avšak nedalo se nic dělat.

Oslabený soupeř pak do poločasu dvakrát inkasoval. Ve 29. minutě vybojoval balón Fekir, aby jej následně poslal před prázdnou branku na osamoceného Borju Iglesiase - 1:0. Domácí se mohli uklidnit a otěže zápasu měli ve svých rukou. Ještě větší jistotu jim dal Juanmi pět minut před koncem prvního poločasu. William Carvalho mu předložil krásný pas, Juanmi si pak srovnal mířidla a zvýšil na 2:0.

Elche bylo ve složité situaci a přes početní nevýhodu se snažilo s výsledkem něco udělat. O přestávce došlo v jeho sestavě ke dvěma změnám, nicméně nebezpečnější zůstávali Verdiblancos. Přesně po hodině hry se dostal k odraženému balónu opět Juanmi, nezakončil přímo, nýbrž se ještě s balónem na noze vyhnul protihráči a balón uklidil do sítě. Pellegriniho svěřenci měli ještě další příležitostí, ale skóre 3:0 se už nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele