28. kolo
09.04.2023 16:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Cádiz zaskočil v andaluském derby Betis, ten dohrával v devíti

První výhru od konce února dokázalo v nedělním utkání zaznamenat mužstvo Cádizu. Stalo se tak v duelu proti Realu Betis. Góly padaly až ve druhé půli, o ten první se postaral z penalty Alcaraz, na konečných 2:0 zvýšil Chris Ramos. Domácí navíc po dvou červených kartách pro Canalese a Ruibala dohrávali utkání v devíti mužích na hřišti.

Diváci se ještě nestihli ani pořádně usadit na svých místech, když byli svědky první velké šance hostí. K té se po chybě v rozehrávce dostal Bongonda, s jeho ranou po břevno si ale poradil Rui Silva.

V osmatřicáté minutě fauloval unikajícího Sobrina Sergio Canales a k jeho smůle navíc zmařil zjevnou brankovou příležitost, proto musela následovat okamžitá červená karta.

Druhé dějství začalo pro Los Piratas skvěle. K rozehrání přímého kopu se postavil Bongonda a trefil přesně ruku bránícího Mirandy. Hlavní rozhodčí následně nařídil pokutový kop. K tomu si stoupl Alcaraz a prudkou střelou k levé tyči nedal šanci domácímu brankáři.

V devětapadesáté minutě bylo hostům ještě veseleji. Po rohovém kopu Betisu se do protiútoku dostal Bongonda, kterého nešťastně trefil jeden z domácích obránců. Konžan mohl zakončovat sám, přesto ještě posunul míč na volného Ramose a Cádiz překvapivě vedl už o dva góly.

Frustraci po druhé obdržené brance pak neunesl Ruibal, který uhodil soupeře do obličeje a po vzoru Canalese musel do sprch.

Zápas se pak už jen dohrával, Béticos nebyli schopni v devíti způsobit větší nebezpečí pro branku Gila a outsider tak udržel cenné vítězství 2:0.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele