17. kolo
14.01.2023 16:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Cristhian Stuani (© AFP)

Girona překvapila marnou Sevillu a bere tři body

V Gironě slaví, protože domácí trenér Michel našel recept na Sevillu. Její fazona tak skončila dřív, než se v lize pořádně rozjela, ale vlastně si za to může sama. Dnes předváděla v obraně jeden kiks za druhým a kdyby narazila na kvalitnějšího soka, zřejmě by neskončilo jen u dvou inkasovaných branek.

Trenér Sampaoli moc toužil, aby jeho Sevilla dokázala přenést kvalitu a výsledky z poháru i do ligy, kde zatím balancuje na hraně sestupu. Jenže od prvních minut bylo zcela evidentní, že jeho hráči ještě zůstali myslí v šatně a že by potřebovali rázný budíček. Po pěti minutách záložník Fernando přišel o míč a Stuani - vlastně osamocený - nedokázal prostřelit brankáře Bounoua dokonce ani nadvakrát!

Neuplynulo ani šedesát vteřin, když po další ztrátě Sevilly zkoušel Martín lobovat brankáře. Jenže spolu s ním přehodil naneštěstí pro domácí i jeho bránu. Vzhledem k tomu, jak špatně Sevilla vstoupila do utkání, bylo překvapivé, že se po třinácti minutách dostala do vedení. Pomohla jí standardní situace, skvěle kopnutá Ivanem Rakitićem a zakončená hlavičkujícím Tanguem Nianzouem - 1:0.

Dlouho se Seville dařilo v poklidu kontrolovat utkání, až minutu před koncem měla namále. Centrovaný míč si našel David López a brankář Bounou musel předvést hodně rychlé reflexy, aby zabránil srovnání. Nakonec mu to ale moc dlouho stejně nevydrželo.

Jen dvě minuty po změně stran totiž Villa dostal krásný pas do běhu a nahrával do vápna. Tam si naběhl nepokrytý Cristhian Stuani a neomylně zavěsil.

Stuani se dostal do další šance v 79. minutě, jenže ten úplně jednoduchý míč netrefil ideálně. Herrerův pokus taky neskončil v bráně. Sevilla si ale koledovala a nakonec inkasovala. Pouhé dvě minuty chyběly Seville k remíze. Když vtom obránce Nianzou zase pokazil rozehrávku. Nechal se snadno obrat o míč, Fernández poslal balon na Yangela Herreru a ten krásným lobem zaznamenal vítězný gól!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Myslím, že se Sevilla na jaře vyhrábne zpátky do první desítky...kádr na to mají, dneska výhra 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele